Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 3. 2017,
20.03

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Velenje požar

Petek, 31. 3. 2017, 20.03

7 let

Pri gašenju požara pri Velenju huje poškodovan gasilec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
gasilci | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Sprva travniški požar, ki je danes izbruhnil na območju od Škal pri Velenju proti Hrastovcu, je gasilcem najprej uspelo omejiti, nato pa se je razširil v gozd. S poožarom se je bojevalo okoli 150 gasilcev iz več društev, pri tem jim je pomagal helikopter Slovenske vojske, pogasiti pa jim ga je uspelo šele zvečer. V požaru se je hudo poškodoval 41-letni gasilec, je v smrtni nevarnosti.

Na 41-letnega gasilca iz Šoštanja se je podrlo drevo. Posredovali sta posadka policijskega helikopterja in dežurna ekipa reševalcev,  hudo poškodovanega gasilca so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, je povedal Peter Pungartnik s Policijske uprave Celje.

Zagorelo je v podrastju in gozdu na območju, velikem od dva do tri kvadratne kilometre, ognjene zublje je dodatno razplamteval veter, pogasili so ga v večernih urah, a v gozdnem delu ponekod še vedno tli. Na požarišču čez noč ostaja požarna straža, je povedal vodja intervencije Boris Brinovšek.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so požar gasili gasilci iz društev Škale, Šalek, Pesje, Velenje, Vinska Gora, Bevče, Šoštanj - mesto, Gaberke in poklicni gasilci iz Premogovnika Velenje s skupno več kot 20 vozili.

Poleg ponekod težje dostopnega terena so se težave pojavile tudi z dobavo vode, a so pri tem na pomoč priskočili kmetje s traktorji in cisternami, je povedal Brinovšek. V veliko pomoč je bil tudi helikopter Slovenske vojske, ki je vodo za gašenje zajemal iz Škalskega jezera. Helikopter je požarišče zapustil nekaj pred 20. uro.

Stanovanjski objekti v požaru niso bili ogroženi, je še povedal vodja intervencije in poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek.

Ne spreglejte