SiolNET. Novice Slovenija
3,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preskakovanje vrst pri cepljenju: nepravilnosti tudi na NIJZ

3,99

termometer

Milan Krek
Inšpektorji so kršitve ugotovili tudi na NIJZ. Na fotografiji direktor NIJZ Milan Krek. Foto: STA

Zdravstveni inšpektorat je do ponedeljka izvedel 143 nadzorov nad izvajanjem strategije cepljenja proti novemu koronavirusu. Kršitve so ugotovili pri 21 izvajalcih cepljenja, ti so cepili tudi tiste, ki niso spadali v prednostne skupine v skladu s strategijo, med njimi je tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Izdana jim je bila ureditvena odločba, so za STA pojasnili na inšpektoratu. Ureditvena odločba pomeni, da je bilo kršiteljem naloženo, naj izvajajo cepljenje v skladu s strategijo.

Inšpektorji so kršitve tako ugotovili v Kliniki Golnik, v kirurškem sanatoriju Rožna dolina, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), na Onkološkem inštitutu Ljubljana, v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, v psihiatričnih bolnišnicah Begunje in Ormož, v splošnih bolnišnicah Nova Gorica, Jesenice, Novo mesto, v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, v zasebni ambulanti Sajovič Erna, v zdravstvenem domu Center, pa tudi zdravstvenih domovih Domžale, Grosuplje, Ilirska Bistrica, Koper, Ljutomer, Tolmin, Velenje in zdravstvenem domu osnovno varstvo Nova Gorica.

Covid-19, koronavirus, tesnoba, depresija, žalost Novice Institut Jožef Stefan: Brez zapiranja države bomo imeli še dodatnih 500 mrtvih

Nadzor v Kočevju še ni končan

Inšpektorji so obiskali tudi Zdravstveni dom v Kočevju, na katerega so se v zadnjem obdobju vsule kritike nekaterih, saj so precepili bistveno več ljudi kot drugod, tudi že mlajše in zdrave posameznike. Na inšpektoratu so pojasnili, da nadzor v Kočevju še ni končan. Zdravstveni inšpektorat je te dni sicer ostal brez glavnega inšpektorja, vlada je namreč v petek odločila, da z današnjim dnem s tega položaja razreši Darka Mehikića.

Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da je vlada to storila, ker je bil Mehikić izbran na razpisu za prosto delovno mesto in bo s svojim znanjem in izkušnjami okrepil ekipo Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Minister se je glavnemu inšpektorju zahvalil za pomoč in sodelovanje," so dodali. Kdo bo nadomestil glavnega inšpektorja, pa niso odgovorili.

Cepljenje na Madžarskem Novice "Pospešite cepljenje, da se čim prej izvijemo iz te depresije"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin