SiolNET. Novice Slovenija
3,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Preprečite, da italijanska stokrat izrečena laž postane sprejemljiva resnica" #Tajani #video

3,24

termometer

"Polagam jim na srce: Preprečite širom Evrope, v evropskem parlamentu, da italijanska stokrat izrečena laž postane sprejemljiva resnica," je po izjavi predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija za Planet dejal Marko Bidovec, pranečak slovenskega domoljuba Ferda Bidovca, enega od junakov prvega upora proti fašističnemu terorju med obema vojnama pred skoraj 90 leti.

Ferdo Bidovec je bil eden od junakov prvega upora proti fašističnemu terorju med obema vojnama pred skoraj 90 leti. Organizator odpora v Trstu in na Krasu. Najbolj znana slovenska žrtev v Bazovici poleg italijanskih v fojbah.

Strasti so še podžgale nedavne ostre besede predsednika evropskega parlamenta Antonia Tajanija o italijanski Istri in Dalmaciji, ki sta bili v stari Jugoslaviji pod italijansko okupacijo. 

Alessandra Mussolini Novice Vnukinja italijanskega fašističnega voditelja se je burno odzvala na Šoltesov govor #video

"Nemudoma bi moral odstopiti"

Bidovec Foto: Planet TV Da takšne izjave in potvarjanje zgodovinskih dejstev v evropskih institucijah nimajo mesta, so si enotni tudi svojci primorskih žrtev fašizma in osamosvojitelji. Takšne izjave bolijo, pravi pranečak bazoviškega junaka, spomin na grozodejstva je še kar živ.

Kot večina Slovencev sem se ob Tajanijevih besedah počutil izdanega, razlaga Marko Bidovec, pranečak organizatorja odpora proti fašizmu Ferda Bidovca, ki je svoje življenje pri 22 letih pustil v Bazovici.

"Nemudoma bi moral odstopiti. Pri izjavah pa bi se nam morala Italija opravičiti za vse hudo, kar nam je povzročila," je bil oster Marko Bidovec, Ferdov pranečak.

Jezen je tudi Savin Jogan, predsednik društva TIGR.

"Že pred leti, ko je Berlusconi govoril o teh koncentracijskih taboriščih v Italiji, da je bila to oblika izletništva, je to zelo grobo odmevalo na Primorskem," je dejal Jogan.

Antonio Tajani Novice Tajani po sestanku: Iskreno obžalujem in se opravičujem Antonio Tajani Novice Tajani se je opravičil Cerarju in slovenskemu narodu

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin