Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2018,
6.18

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

19

Natisni članek

Marko Bandelli Alenka Bratušek Karl Erjavec

Petek, 23. 11. 2018, 6.18

5 let, 5 mesecev

vroče v koaliciji

Erjavec zbodel Bratuškovo: Takega fiaska gotovo nisem nikoli doživel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

19

Alenka Bratušek, Marjan Šarec | Foto STA

Foto: STA

Premier Marjan Šarec bo na predlog Alenke Bratušek za novega kandidata za ministra za kohezijo moral počakati do srede, so potrdili v njegovem kabinetu. Bratuškova je sicer napovedala, da bosta s Šarcem po odhodu Marka Bandellija s tega položaja rešitev našla do petka, zdaj ga je prosila za več časa. Karl Erjavec je zbodel Bratuškovo, ta si je v zadnjem trenutku premislila pri glasovanju.

Bandelli je moral odstopiti, potem ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi.

Marko Bandelli in Alenka Bratušek
Novice Alenka Bratušek zanikala govorice o Marku Bandelliju

DZ se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kdo drug iz vlade.

Kdo bo nasledil Marka Bandellija?

Novi minister naj bi pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Doslej se je v medijih govorilo o več mogočih imenih, a v stranki teh špekulacij niso komentirali.

Po napetostih, ki so se v zadnjih dneh stopnjevale med Šarcem in SAB, nazadnje zaradi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ter pokojnin, pa so se v tej stranki zavili v molk.

Kot naslednico Marka Bandellija na področju kohezije so nekaj časa omenjali podpredsednico stranke Mašo Kociper, zdaj pa omenjajo tudi Metoda Dragonjo, ki je trenutni sekretar na finančnem ministrstvu Andreja Bertonclja. 

Marko Bandelli | Foto: STA , Foto: STA ,

Erjavec s kritiko dregnil Bratuškovo

Bratuškova ima ob iskanju novega ministra še eno vročo fronto. Čeprav je govorila drugače, je v četrtek podprla predlog zakona o izvrševanju proračuna. "Takega fiaska gotovo nisem nikoli doživel, da bi moral na seji vlade spremeniti stališče organov stranke," je predsednico SAB Alenko Bratušek zbodel prvak DeSUS Karl Erjavec.

"Ko sem jaz izvajal pritisk na preostale koalicijske partnerje, sem tudi nekaj dosegel in mi je uspelo," je Erjavec po današnji seji organov stranke dregnil Bratuškovo.

Prvak DeSUS je priznal, da je bila razprava na seji vlade precej burna, saj gre ne nazadnje za najpomembnejši dokument in so tudi odločali o usodi koalicije.

Marko bandelli
Novice V Komnu zmagal kandidat, ki mu je grozil Bandelli
Marko Bandelli
Novice Šarec prejel nepreklicno odstopno izjavo ministra Bandellija
Ne spreglejte