Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
13.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Natisni članek

Marjan Šarec Davos

Sreda, 23. 1. 2019, 13.25

5 let, 2 meseca

Premier Šarec bo v Davosu sodeloval v treh razpravah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Intervju: Marjan Šarec | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

V švicarski Davos se na letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) danes odpravlja tudi slovenski premier Marjan Šarec. Do petka bo sodeloval na treh panelnih razpravah, predvidenih pa ima tudi več dvostranskih srečanj. Srečal se bo s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, črnogorskim premierjem Duškom Markovićem in z makedonskim premierjem Zoranom Zaevom.

Premier Marjan Šarec se bo sestal tudi s predsednikom Evropske investicijske banke (EIB) Wernerjem Hoyerjem, predsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) Sumo Chakrabartijem in glavnim izvršnim direktorjem skupine Novartis Vasantom Narasimhanom.

Šarec bo v okviru foruma sodeloval na treh panelih. V četrtek bo razprava ob delovnem kosilu najprej posvečena izzivom, ki jih prinaša globalizacija 4.0. Govorci bodo iskali odgovore na vprašanja, kakšne voditelje in kakšne vodstvene pristope potrebuje svet, da izkoristimo priložnosti ter ublažimo tveganja v času globalizacije 4.0, so sporočili iz Šarčevega kabineta.

Davos
Novice Svetovni gospodarski forum letos brez ZDA

Še isti dan se bo Šarec udeležil debate o prihodnosti Evrope in o letu 2019 kot odločilnem letu za Evropo. Ključno vprašanje v razpravi bo, kako se lahko Evropa združi, da pokaže solidarnost in močno vodstvo v okolju vedno bolj konkurenčnega ter večpredstavnega sveta.

V petek pa bo panel, na katerem bo sodeloval slovenski premier, namenjen razpravi o Zahodnem Balkanu, varnosti in napredku posameznih držav v tem delu Evrope. Eden od načinov za doseganje stabilnosti v regiji je pospešitev gospodarskega razvoja z oživitvijo podjetniške dejavnosti, privabljanjem tujih naložb in močnim čezmejnim povezovanjem podjetij, poudarjajo v Šarčevem uradu.

Slovenski premier bo zasedanje WEF izkoristil tudi za dvostranska srečanja.

Svetovni gospodarski forum velja za eno od najvplivnejših konferenc na svetu. Letos poteka pod naslovom Globalizacija 4.0: Oblikovanje globalne arhitekture v času četrte industrijske revolucije. Na njem naj bi se zbralo več kot tri tisoč udeležencev iz več kot sto držav. Forum na enem mestu združuje voditelje iz sveta politike, gospodarstva in mednarodnih inštitucij.

Ne spreglejte