Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2017,
21.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

2

Natisni članek

Maja Makovec Brenčič predsedniške volitve 2017

Četrtek, 7. 9. 2017, 21.20

6 let, 7 mesecev

Predsedniška kandidatka SMC je Maja Makovec Brenčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

2

Maja Makovec Brenčič | Foto STA

Foto: STA

Kot se je ugibalo že nekaj časa, so bo vladajoča SMC na predsedniške volitve podala z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič.

Maja Makovec Brenčič je bila do nastopa funkcije ministrice za izobraževanje, znanost in šport redna profesorica na področju mednarodnega poslovanja in prorektorica Univerze v Ljubljani za področje prenosa znanja. Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je bila zaposlena od leta 1993. Pred tem je bila leta 1993 krajši čas zaposlena v Industriji usnja Vrhnika, je zapisano v njeni ministrski predstavitvi.

"Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce," je ob napovedi kandidature dejal predsednik SMC Miro Cerar in ocenil, da ima kandidatka realno možnost za uvrstitev v drugi krog in zmago na volitvah. Svet stranke je njeno kandidaturo potrdil soglasno, poroča STA.

Afera z dodatki za stalno pripravljenost

Makovec Brenčičeva, ki sicer ni članica SMC, se je v času ministrovanja znašla v aferi v zvezi z dodatki za stalno pripravljenost (dodatek je pozneje vrnila), računsko sodišče pa je ugotovilo, da je neupravičeno prejela tudi za okoli 19 tisoč evrov sejnin v Nacionalni agenciji Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

Novembra lani je uspešno prestala interpelacijo SDS, ki ji je očitala, da ni storila ničesar, da bi izvršila odločbo ustavnega sodišča o financiranju zasebnih osnovnih šol. Odločba je bila izdana decembra 2014, izvršena pa ni še danes, saj je zakon še vedno v obravnavi v državnem zboru.

Nedavno se je znašla v medijih ob dogodku na Osnovni šoli Polica, kjer so blagoslovili nove šolske prostore, ministrica pa je zadevo predala inšpektoratu, ker naj bi s tem dejanjem lahko bilo kršeno načelo ločenosti države in verskih skupnosti v javnih šolah.

Ne spreglejte