Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
29. 3. 2018,
8.51

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,84

36

Natisni članek

Velika Britanija ruski diplomati izgon Borut Pahor Luka Pečar Pahor

Četrtek, 29. 3. 2018, 8.51

6 let

Predsednikov sin se ne strinja z očetom

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,84

36

Luka Pahor | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Pobudi za izgon ruskih diplomatov se je pridružila večina članic EU, Slovenija pa ne. Medtem ko predsednik Borut Pahor opozarja, da bi Slovenija morala izkazati solidarnost z Veliko Britanijo, je njegov sin Luka prepričan, da bi bil takojšnji izgon ruskih diplomatov neutemeljena poteza.

Po napadu z živčnim strupom na dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo v Veliki Britaniji, za kar naj bi bila odgovorna Rusija, se je vlada v Londonu odločila za izgon 23 ruskih diplomatov. Veliki Britaniji je sledilo 27 držav, od tega 19 držav članic EU. Slovenija se za ta korak ni odločila, zunanji minister Karl Erjavec pa je napovedal, da bodo počakali na rezultate preiskave glede zastrupitve Skripala. Danes bo o tem vprašanju razpravljala vlada.

Borut Pahor: Slovenija bi morala biti solidarna

Je pa že včeraj popoldne predsednik republike Borut Pahor opozoril, da bi morala Slovenija izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in Nata.

Predsednik republike Borut Pahor meni, da bi morala Slovenija izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in Nata. | Foto: Ana Kovač Predsednik republike Borut Pahor meni, da bi morala Slovenija izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in Nata. Foto: Ana Kovač "Slovenija ima z Rusijo dobre odnose. Prizadeva si za izboljšanje odnosov med zahodnim svetom in Rusko federacijo. Toda v nastalih okoliščinah po poskusu atentata v Salisburyju predsednik republike Borut Pahor meni, da je prav izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in NATO," je zapisal predsednik.

Sin Luka previdnejši od očeta

A z njim se ne strinja njegov sin Luka Pečar Pahor, študent mednarodnih odnosov na FDV, ki sicer poudarja, da ne želi slediti očetovi poti, temveč želi hoditi po lastnih stopinjah.

Na družbenem omrežju Twitter je pozno sinoči zapisal, da bi bil "nemudni izgon ruskih diplomatov neutemeljena poteza, ki bi nakazovala na brezglavo zunanjo politiko do vprašanja, ki sedaj zadeva le dve suvereni entiteti. Zgodnja vpletenost mednarodne skupnosti lahko le slednje po nepotrebnem zaostri," je prepričan. 

Svoje prepričanje je zjutraj podkrepil z dodatnim pojasnilom:

Z njim se strinja tudi prvak SD Dejan Židan, ki je njegovo objavo delil z uporabniki Twitterja.

Židan je sicer pred tem opozoril na skrajno previdnost pred končno odločitvijo. Aktualna situacija ga namreč precej spominja na krizo v Iraku pred leti.

Ne spreglejte