SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednica sveta Državljanske liste je Saša Markovič

3

termometer

Svet Državljanske liste (DL), ki se je v četrtek sestal prvič po kongresu, je za svojo predsednico izvolil Sašo Markovič, je povedal vodja poslancev DL Rihard Braniselj.

"Izvolili smo nosilce notranjih funkcij" To je bila konstitutivna seja sveta po kongresu stranke Državljanska lista, ki je bil 24. aprila. Med drugim so bili navzoči tudi na kongresu izvoljeni regijski koordinatorji, ki so po Branisljevih besedah izmed sebe izbrali glavnega koordinatorja. "Izvolili smo nosilce notranjih funkcij, tako da se je stranka lahko konsolidirala po kongresu," je zatrdil Braniselj.

Razpravljali so tudi o vprašanju referenduma in pri tem podprli načelni dogovor strank o predlagani ustavni spremembi. V skladu z načelnim dogovorom bi uvedli 35-odstotni kvorum, ki bi bil potreben za veljavnost referenduma.

O predlaganih kandidatih za nove nadzornike v svetu Telekoma niso razpravljali O vprašanju predlaganih kandidatov za nove člane v nadzornem svetu Telekoma Slovenije, ki naj bi po poročanju medijev v zadnjem času povzročilo nesoglasja med SDS in Državljansko listo, pa svet DL v četrtek ni razpravljal. "O tem nismo razpravljali, ker tema niti ni bila na dnevnem redu," je dejal Braniselj.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države je namreč zahtevala dopolnitev dnevnega reda bližajoče se skupščine Telekoma Slovenije s točko o odpoklicu in imenovanju članov nadzornega sveta družbe. Na seznam bodočih nadzornikov je uvrstila med drugim tri člane SDS - Matjaža Janšo, Petra Kavčiča in Miho Kluna. Vendar je predlog v drugi največji koalicijski stranki povzročil veliko negodovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin