Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
12. 7. 2013,
13.06

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Loto loterija

Petek, 12. 7. 2013, 13.06

5 let, 4 mesece

Pravih sedem bo morda že v nedeljo nekomu spremenilo življenje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sedmica bo v naslednjem krogu lota - žrebanje bo v nedeljo, 14. julija - vredna zajetnega 1,74 milijona evrov. Koliko sreče je treba imeti, da bi nekdo tako postal nov slovenski milijonar?

Vsak, ki te dni izpolnjuje listek za loto, upa, da bo prav njegova kombinacija tista prava, ki mu bo prinesla glavni zadetek: sedmico. To bi pomenilo, da je bilo prav njenih oziroma njegovih sedem številk zapisanih na kroglicah, ki so prve izpadle med žrebanjem, v katerega vstopi 39 kroglic, vsaka pa ima na sebi eno od številk med ena in 39. Izbrati pravo izmed skoraj 15,4 milijona možnih kombinacij Vseh možnih kombinacij, torej izborov sedmih številk izmed devetintridesetih, je natanko 15.380.937, a sedmico bo prinesla samo ena prava kombinacija. Vrednost zadetkov v igri Loto 7/39 se od kroga do kroga razlikuje.

Nagradni sklad sedmice in preostalih dobitkov v igri Loto je odvisen predvsem od višine vplačil. Za glavni dobitek, sedmico, veljajo dodatna določila: v krogu takoj po tistem, ko je bila izžrebana, je vredna četrt milijona evrov, nato pa je v vsakem naslednjem krogu višja, če je nihče ne zadane. Sedmica je za to nedeljo zrasla na privlačen znesek, ker je bila zadnja pred njo izžrebana 24. marca. Dobitnik, ki je pravih sedem številk vplačal v Domžalah, je zadel 1.390.157,94 evra. Najvišja slovenska sedmica skoraj pet milijonov Najvišjo slovensko sedmico do zdaj je Loterija Slovenije izplačala v krogu, izžrebanem 29. januarja lani. Srečnež jo je vplačal v Mariboru in odnesel 4.872.229,44 evra.

Drugo najzajetnejšo slovenska sedmico so izžrebali 10. julija 2005 in je bila vredna 3.195.599,45 evra. Toda dobitnika sta bila dva, oba sta vplačala v Ljubljani in sta si nagrado morala razdeliti na pol. Tako je srečnež, ki je zadel tretjo največjo slovensko sedmico v krogu, ki so ga žrebali 23. junija 2002, dobil veliko več, saj mu je v celoti pripadlo 2.866.610,41 evra. Dobra sedmina sedmice domači občini Ob izplačilu dobitkov so srečnežem od celotnega zneska odtegnili 15 odstotkov, saj so dobitki, ki znašajo 300 evrov ali več, obdavčeni. Pri tem je pomembno, da šteje vrednost posameznega dobitka in ne skupaj izplačani znesek, ki se nabere predvsem v primeru igranja s sistemskim lističem. Odtegnjeni denar organizator igre preusmeri v proračun občine, kjer ima dobitnik stalno bivališče, če bi bil tujec, bi ta davek prejela občina, kjer ima sedež Loterija Slovenije, torej Mestna občina Ljubljana. Nič čudnega, torej, da bi si kakšna manjša občina še toliko bolj želela, da bi bil nov slovenski loterijski milijonar prav iz vrst njenih prebivalcev.

Ne spreglejte