Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 4. 2018,
15.49

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

20

Natisni članek

SMC Branko Zorman igre na srečo

Četrtek, 19. 4. 2018, 15.49

6 let

Stranko SMC zapustila dva poslanca, Kustec Lipicerjeva se umika iz politike #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

20

Branko Zorman Bojan Krajnc | Foto STA

Foto: STA

Stranko SMC sta danes zapustila kar dva poslanca. Najprej je iz stranke, potem ko je v državnem zboru padla novela zakona o igrah na srečo, izstopil poslanec Branko Zorman, nato pa je SMC in poslansko skupino zaradi "zahrbtne manipulacije izvršnega odbora" zapustil še poslanec Bojan Krajnc. Iz politike se umika tudi vodja poslancev Simona Kustec Lipicer.

Državni zbor danes ni sprejel novele zakona o igrah na srečo. Ker so nanjo državni svetniki izglasovali odložilni veto, bi jo moralo tokrat podpreti 46 poslancev, a jih je zanjo glasovalo le 36. Tudi zato, ker je še pred to točko večje število poslancev sejo zapustilo. Poslanec SMC Branko Zorman pa je zaradi padca novele v parlamentu izstopil iz stranke. 

Novinar: Marko Gregorc / Video: Planet TV


Cerar pozval poslance, naj glasujejo proti

Kot smo pisali danes, so bili poslanci SMC v zadnjih dneh pod velikimi pritiski nasprotnikov zakona. Po informacijah več virov se je premier Miro Cerar včeraj udeležil seje poslanske skupine SMC in poslance pozval, naj glasujejo proti noveli, saj da bodo s tem izkazali enotnost. Očitno so ga uslišali, saj je dvorano pred glasovanjem zapustilo precej poslancev SMC.


Preberite več --> Bojkot poslancev preprečil odprtje trga športnih stav


Kot je povedal Zorman, so poslanci SMC pripomogli k današnjemu padcu zakona. Nad izidom je bil negativno presenečen in razočaran, predvsem nad kolegi iz SMC, ki so glasovali proti ali so se glasovanja vzdržali. Zaradi izida današnjega glasovanja se je odločil tudi izstopiti iz stranke SMC, saj so prav nekateri njeni člani v drugo "zrušili zakon".

SMC ni stranka, v katero sem vstopil pred štirimi leti

SMC, Miro Cerar | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek SMC po Zormanovih besedah ni več stranka, v katero je vstopil pred državnozborskimi volitvami pred štirimi leti in ki si je kot enega od ključnih ciljev zadala prizadevanja za skupno dobro in proti sistemski korupciji. "Danes so nekateri poslanci te stranke podprli prav to, sistemsko korupcijo pri financiranju športa," je podčrtal in dodal, da je premier Cerar z osebnim posredovanjem ta teden v poslanski skupini v podporo zavrnitvi zakona kljub deklarativnemu boju proti starim silam v politiki zaščitil prav te stare sile v športu.

Zaradi "zahrbtne manipulacije" odšel tudi poslanec Krajnc

Stranko in poslansko skupino SMC pa je danes zapustil tudi poslanec Bojan Krajnc. Kot je povedal, je povod za to zahrbtna manipulacija izvršnega odbora z njegovo kandidaturo, med pravimi vzroki pa navaja demokratični deficit v stranki. Vzroki za izstop iz stranke so tudi dezorganizacija delovanja stranke na vseh ravneh ter slabo in netransparentno finančno poslovanje stranke, je še pojasnil Krajnc.


Kot najstnik bi se skoraj usedel na letalo, ki je strmoglavilo na Korziki #video


SMC potrdila kandidatno listo, Kustec Lipicerjeva se umika

Svet SMC je na današnji seji potrdil kandidatno listo za junijske volitve. Na predlog predsednika stranke Mira Cerarja pa so imenovali podpredsednika stranke, to sta postala dosedanji podpredsednik Milan Brglez in Lilijana Kozlovič, so sporočili iz stranke. Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer se umika iz politike.

Kustec Lipicer | Foto: STA , Foto: STA , Kot so sporočili iz stranke, dosedanja podpredsednica in vodja poslancev Kustec Lipicerjeva na prihajajočih volitvah ne bo kandidirala, ampak se bo vrnila v akademske kroge. Častna podpredsednica stranke pa je postala evropska komisarka Violeta Bulc.

Ne spreglejte