Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 8. 2020,
10.42

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

2

Natisni članek

okužba Koronavirus

Sreda, 12. 8. 2020, 10.42

3 leta, 8 mesecev

Poslabšanje v Nemčiji: v zadnjem dnevu največ okužb od začetka maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

2

Nemčija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Nemčiji so v zadnjem dnevu zabeležili 1226 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ od začetka maja, je danes sporočil nemški Inštitut Robert Koch. Skupno so v Nemčiji do zdaj potrdili več kot 218 tisoč okužb z novim koronavirusom. V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 194 novih okužb

Wesel
Novice Nemčija: po strmoglavljenju letala na večstanovanjsko hišo trije mrtvi #foto

Na vrhuncu epidemije v začetku aprila so sicer beležili po več kot šest tisoč okužb dnevno. Po 7. maju je število novih okužb na dan padlo pod tisoč, od konca julija pa znova narašča. Covid-19 je doslej v Nemčiji zahteval 9207 življenj, od tega šest v zadnjem dnevu, piše STA.

Poziv državljanom k previdnosti

Minister za zdravje Jens Spahn je naraščanje števila okužb označil za skrb vzbujajoče. "Opažamo, da imamo zaradi turistov, ki se vračajo, ter zabav vseh vrst manjše in večje izbruhe po vseh nemških deželah," je dejal za radio Deutschlandfunk ter pozval državljane, naj bodo "zelo, zelo previdni".

Za zdaj ni jasno, kako bo širjenje novega koronavirusa vplivalo na vnovičen začetek pouka v šolah. Danes so se v šolske klopi vrnili učenci v Severnem Porenju-Vestfaliji, deželi z največ prebivalci. Tam morajo učenci tudi med poukom nositi zaščitne maske, medtem ko so se nekatere dežele, kjer se je pouk že začel, odločile za manj stroge ukrepe.

Kot prva od 16 nemških zveznih dežel je počitnice 3. avgusta končala Mecklenburg-Predpomorjanska. Tam so za zmanjšanje možnosti širjenja okužbe razrede razdelili v več skupin, ki se med sabo ne smejo družiti. Na hodnikih šol so obvezne maske, razrede morajo redno prezračevati, učenci pa se ne smejo objemati in morajo redno umivati roke, še navaja STA.

Na območju Bruslja obvezne zaščitne maske

Na območju Bruslja so zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom od danes obvezne zaščitne maske, je davi sporočila regionalna vlada. Na javnih krajih ter tudi na zasebnih mestih, dostopnih za javnost, jih morajo nositi vsi, stari 12 let in več, čeprav veljajo tudi nekatere izjeme.

Nošenje zaščitnih mask je bilo na območju Bruslja že od 11. julija obvezno na večini javnih krajev, zdaj pa so regionalne oblasti to obveznost razširile. Kot so pojasnile v sporočilu za javnost, so se za to odločile, ker so v regiji presegli 50 okužb dnevno na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh. Na javnih krajih ter tudi na zasebnih mestih, dostopnih za javnost, je nošenje zaščitnih mask obvezno za vse, stare 12 let in več. Izjeme veljajo med športom, opravljanjem težjih fizičnih del ter za osebe s posebnimi potrebami, ki ne morejo nositi maske ali vizirja.

Odločitev regionalnih oblasti v Bruslju ne velja za ostali dve belgijski regiji, Flandrijo in Valonijo. V Belgiji, ki ima okoli 11,5 milijona prebivalcev, so doslej potrdili več kot 75.000 okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 pa je umrlo skoraj 10.000 ljudi, piše STA.

V Avstriji v zadnjem dnevu skoraj 200 novih okužb

V Avstriji so v 24 urah do 9.30 potrdili 194 novih okužb z novim koronavirusom, od tega so jih 91 potrdili na Dunaju. V zadnjem dnevu je umrla tudi ena oseba, skupaj pa je covid-19 terjal 724 življenj. V bolnišnicah je na zdravljenju 118 bolnikov, od tega 25 na intenzivni negi. Do sedaj so v Avstriji potrdili 22.439 okužb, od tega jih je 20.268 do danes ozdravelo, piše STA.

 

Ne spreglejte