Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2019,
9.39

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

Natisni članek

Prebold toča vremenska napoved vreme

Nedelja, 16. 6. 2019, 9.39

4 leta, 10 mesecev

Opozorila vremenoslovcev so se uresničila, najhuje je bilo na Štajerskem in Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77
Toča v Preboldu | Toča v Preboldu | Foto Gal Ancelj

Toča v Preboldu

Foto: Gal Ancelj

Potem ko je Arso popoldne izdal opozorilo pred močnejšimi nevihtami z nalivi in točo, so omenjene nevšečnosti najprej zajele Štajersko in Koroško, pozneje so prešle večji del vzhodne in osrednje Slovenije. Nevihte s točo so tako začele nastajati tudi na Dolenjskem in v Beli krajini. Malo pred 17. uro je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu padala kot oreh debela toča, okoli 19. ure pa se je neurje razbesnelo na območju med Novim mestom in Črnomljem, poročajo mediji.

Popoldne in zvečer so predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močne nevihte z nalivi in točo. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, so pozno popoldne opozorili na agenciji za okolje.

Toča je padala v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, v Mislinji, Vuzenici, Pesnici, Šmartnem pri Paki in Preboldu. Na območju občine Prebold je neurje s točo odkrilo več stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podrlo drevo na cesto. Ponekod na območju štajerske avtoceste je neurje močno oviralo promet.

V Ribnici pri Goriči vasi je bila zaradi posledic vročinske nevihte poplavljena regionalna cesta Ljubljana-Kočevje. Promet je potekal le po enem pasu. Z območja občin Dobrepolje, Grosuplje, Velike Lašče in Litija uprava za zaščito in reševanje poroča o podrtih drevesih in električnih drogovih.

Neurje s točo v Preboldu (video: Emina-Jasmin Besic/Facebook):

Ponekod na območju štajerske avtoceste je močno neurje oviralo promet. V prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo v podvozih in predorih. Toča v Preboldu | Foto: Gal Ancelj Foto: Gal Ancelj Močnejši naliv je popoldne povzročil nekaj nevšečnosti tudi na Koroškem. V Radljah ob Dravi je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so vodo izčrpali iz objekta in preprečili nadaljnji vdor. Prav tako so v Ulici pod Perkolico preprečili vdor vode v stanovanjske prostore.

sok poletje kozarec pijača
Trendi Vroče bo. Tu je pet nasvetov, kako se izogniti težavam. #video

Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika hladna fronta. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal vlažen in nekoliko hladnejši zrak, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje. Tudi ponoči se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine.

Toča v Preboldu | Foto: Gal Ancelj Foto: Gal Ancelj

Ponedeljek bo bolj oblačen

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 23, najvišje od 22 do 26, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Ne spreglejte