Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 2. 2012,
8.11

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sneg cesta

Sobota, 4. 2. 2012, 8.11

5 let, 5 mesecev

Ponekod po Sloveniji promet ovira sneg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponekod po državi, predvsem na severu in vzhodu, sneži. Na Koroškem je začelo snežiti zjutraj, doslej pa je v dolinah zapadlo okoli pet centimetrov snega. Na Gorjancih naj bi zapadlo 40 cm snega.

Na Celjskem sneženje, ki se je začelo v dopoldanskih urah, ne povzroča posebnih težav. Vodja celjske zimske službe Matjaž Kapitler je povedal, da je promet zaradi snega nekoliko upočasnjen, vendar zastojev ni. Največ snega, in sicer od štiri do pet centimetrov, je zapadlo na območjih Kozjanskega, Koroške in Mozirja.

Kapitler pričakuje, da bo skladno z vremensko napovedjo sneženje na Celjskem do zvečer ponehalo oz. se umirja že zdaj. Že dopoldne so ekipe celjske zimske službe opravile prvi posip, zdaj pa posipe zaradi nizkih temperatur ponavljajo s 86 specialnimi vozili in traktorji. Na terenu trenutno ni plužnih enot, saj padavine niso bile intenzivne.

Tudi na koroških cestah večjih zastojev ni bilo, z izjemo zastoja na javniškem mostu, kjer se je dopoldne zgodila prometna nesreča.

Dnevne temperature se ne bodo dvignile nad minus šest stopinj Celzija Dnevne temperature se danes in nekaj naslednjih dni, razen na Goriškem in ob morju, ne bodo dvignile nad minus šest stopinj Celzija, nočne pa bodo v večjem delu Slovenije pod minus desetimi stopnjami Celzija. V prvem delu noči bo sneženje ponehalo. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugod severovzhodni veter, ki bo slabel. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, veter se bo nekoliko umiril, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Sneg se zaradi nizkih temperatur ne tali in ostaja na cestišču V večjem delu države promet ovira sneg na cestah, ki se zaradi nizkih temperatur ne tali in ostaja na cestišču.

Na cestah Idrija - Godovič in Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Na podravski avtocesti na počivališču Dravsko polje v smeri Ptuja ter na cesti Soteska - Črmošnjice - Črnomelj poteka izločanje tovornih vozil.

Na cesti čez Jezersko so obvezne verige za tovorna vozila nad 3,5 ton

Na cesti čez prelaz Ljubelj je obvezna uporaba verig na avstrijski strani.

Prelaz Vršič je zaprt.

Na cesti Kobarid - Žaga pri Kobaridu (1 km od Kobarida) je popolna zapora zaradi udora ceste.

Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za tovorna vozila pri izstopu 2 uri, na mejnem prehodu Središče ob Dravi pa 1 uro in 30 minut.

Slabo vreme ovira promet tudi v Italiji in na Hrvaškem.

Ne spreglejte