SiolNET. Novice Slovenija
1,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomurski policisti poželi za skoraj pol milijona evrov konoplje

1,49

termometer

konoplja nasad Mura
Konopljo so v vrečah znova odvažali tudi s helikopterjem. Foto: Policija

Konec septembra so pomurski policisti na težko dostopnem terenu ob reki Muri na meji s Hrvaško, podobno kot pred slabima dvema mesecema na murskem otoku, odkrili prepovedano drogo konopljo, iz katere bi za zdaj neznani pridelovalci lahko dobili okoli 150 kilogramov marihuane ter z njo zaslužili okoli 450 tisoč evrov. Nasad s 50 sadikami so danes zasegli tudi v Novi Gorici.

Kot je povedal vodja oddelka za organizirano kriminaliteto sektorja kriminalistične policije na soboški policijski upravi Dejan Ravš, je dva nasada na območju Lendave, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica, odkril njihov opazovalec ob nadzoru meje s helikopterjem, poroča STA.

konoplja nasad Mura Foto: Policija

Konoplja Novice Konjiški policisti zasegli več kot tisoč sadik konoplje

Odkrili šest nasadov, na katerih je raslo 836 sadik konoplje

Kriminalisti so pozneje odkrili skupno šest nasadov, na katerih je raslo 836 sadik konoplje, visokih od dva do štiri metre.

konoplja nasad Mura Foto: Policija

Konopljo so v šestih velikih vrečah policisti odpeljali na odlagališče, osem pa jih je zaradi skoraj neprehodnega terena v bližini Mure prepeljala letalska policijska enota s helikopterjem.

konoplja nasad Mura Foto: Policija

Kot so ugotovili, so bile rastline gojene, vse razen zavarovanih vzorcev, potrebnih za sodišče, pa so komisijsko uničili. Pri odkrivanju nasadov so si pomagali tudi z letalnikom, preiskavo za izsleditev neznanih storilcev pa nadaljujejo.

konoplja nasad Mura Foto: Policija

Konoplja in puška Novice Pri 49-letniku odkrili za 700 kilogramov konoplje #foto

O najdbi nasada poročajo tudi policisti iz Nove Gorice

Kot so sporočili policisti s policijske uprave Nova Gorica, so v sredo na območju Šempetra pri Gorici našli in zasegli večji nasad prepovedane droge konoplje, in sicer okoli 50 sadik, visokih približno 2,5 metra. Zasežene rastline so poslali v analizo, zoper 25–letnega osumljenca, lastnika nasada, pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

nasad konoplja Nova Gorica Foto: PU Nova Gorica

nasad konoplja Nova Gorica Foto: PU Nova Gorica

Konoplja Novice 30-letniku zasegli več kot 200 sadik konoplje zaseg konoplja Mura Novice Zasegli konopljo v vrednosti dva milijona evrov #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin