SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija razpisala tiralico za Andrejem Šiškom #video

10

termometer

Andrej Šiško |  | Foto: Planet TV
Foto: Planet TV

Potem ko je sklep o tem, da mora vodja Štajerske varde Andrej Šiško v zapor, postal pravnomočen, a ga tam niso dočakali, je policija za njim razpisala tiralico. Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar se temu čudi, češ da Šiško sklepa o začetku prestajanja zaporne kazni po njenih besedah sploh še ni prejel.

Mariborsko sodišče je Andreja Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve marca obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

Pogovor z Andrejem Šiškom za torkovo oddajo Planet 18:

V začetku decembra pa je sodišče izdalo poziv, naj se zglasi v zaporu. Medtem ko na sodišču trdijo, da so mu sklep pravilno vročili, pa Šiško nasprotno meni, da je bil poziv vročen prepozno in napačno. Vseeno je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.

Andrej Šiško Novice Šiško za praznike ne želi v zapor #video

Zdaj je policija za Šiškom razpisala tiralico, o čemer na svojih spletnih straneh poroča tudi časnik Večer. Tiralica je bila objavljena v petek zvečer, je danes za STA povedala Anica Bidar in dodala, da Šiško sklepa, da mora začeti prestajati zaporno kazen, še vedno ni prejel. "Osebno vročene pošte ni dobil," je poudarila.

Tiralica za Andrejem Šiškom | Foto: Policija Foto: Policija Biderjeva trdi, da je Šiško ves čas dosegljiv

Kot je razvidno s spletnih strani policije, je leta 1969 rojeni Šiško z bivališčem v Mariboru iskan od 19. decembra. Bidarjeva je danes zatrdila, da je ves čas dosegljiv. "Danes je bil na terenu na južni meji, sicer pa je ves čas nekje v bližini doma," je dodala.

Andrej Šiško Novice Šiško mora takoj v zapor, sodišče zavrglo prošnjo za odlog

Predsednik gibanja Zedinjena Slovenija je bil na mariborskem okrožnem sodišču spoznan za krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi z oboroženim uporom in pozivanja k strmoglavljenju najvišjih državnih organov marca letos. To naj bi s soobtoženim Matejem Lesjakom storila z različnimi ravnanji, od grožnje takratnemu predsedniku vlade Miru Cerarju januarja 2017 do ustanovitve dežele Štajerske in nato še obrambne skupine te dežele – Štajerske varde septembra lani.

5654654 Novice Nov Šiškov incident na meji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin