SiolNET. Novice Slovenija
6,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Našli pogrešano 45-letnico. To se ji je zgodilo. #foto

6,94

termometer

nesreca
Foto: GRS Kranjska Gora

Policisti iz PU Kranj so sporočili, da so pogrešano 45-letnico, ki so jo svojci pogrešali od petka popoldne, našli živo. 

Danes jo je v iskalni akciji s pomočjo termovizije v tolmunu ferate Jerman v Gozdu Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja. Gorski reševalci so jo zatem z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora, so sporočili s PU Kranj.

Ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. Če bi ženska premagala ta del, kjer je zdrsnila, bi jo čakal še težji del in, kot kaže, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru.

Policisti zato opozarjajo, naj se ljudje takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje.

Nekaj fotografij reševanja:

nesreca Foto: GRS Kranjska Gora

nesreca Foto: GRS Kranjska Gora

nesreca Foto: GRS Kranjska Gora

nesreca Foto: GRS Kranjska Gora

nesreca Foto: Policija

nesreca Foto: GRS Kranjska Gora

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin