SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podaljšan konec tedna za tuje turiste prinesel gnečo na slovenske ceste

0,29

termometer

promet gneča Gorenjska | Na Darsu opozarjajo, da bodo zastoji na avtocestah in na ljubljanski obvoznici nastajali še ves dan.  | Foto: promet.si
Na Darsu opozarjajo, da bodo zastoji na avtocestah in na ljubljanski obvoznici nastajali še ves dan.  Foto: promet.si

V nekaterih državah imajo na praznik Gospodovega vnebohoda dela prost dan in številni turisti se čez Slovenijo odpravljajo na počitnice. Na slovenskih cestah že nastajajo zastoji. Potovalni čas med Šentiljem in Pesnico je podaljšan že za skoraj eno uro, poročajo na prometnoinformacijskem centru in voznike pozivajo, da se na pot odpravijo prej kot običajno.

Na praznik Gospodovega vnebohoda je v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Nizozemskem dela prost dan. Številni tuji turisti iz teh držav se odpravljajo na podaljšan konec tedna, zato je na slovenskih avtocestah povečana gneča.

Na Darsu opozarjajo, da bodo zastoji na avtocestah in na ljubljanski obvoznici nastajali še ves dan. Zastoji nastajajo predvsem proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah, zlasti na vpadnicah v Ljubljano, ter na ljubljanski zahodni, južni in severni obvoznici.

Zastoji so že nastali na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico iz smeri Šentilja, čas potovanja je podaljšan za skoraj eno uro. Tudi pred priključkom Dramlje proti Mariboru je nastala kilometrska kolona vozil in med Trojanami ter Šentjakobom proti Ljubljani.

Posamezni zastoji med drugim nastajajo na gorenjski avtocesti med Kranjem in Vodicami, najdaljši pa je nastal pred delovno zaporo med Jesenicami in Lescam v smeri proti Ljubljani.

Upočasnjen promet z zastoji je tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Ljubljano.

Stanje na cestah: 

Zastoj Avtomoto Jutri zastoji iz Gorenjske? Opozorila pred povečanim prometom.
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin