SiolNET. Novice Slovenija
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek: Nabava ograje na meji zakonita

0,20

termometer

Zdravko Počivalšek
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ocenil, da je domnevno sporna nabava ograje in bodeče žice na meji potekala zakonito. Foto: Ana Kovač

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je bil v minulih dneh službeno v Berlinu, se je danes odzval na medijska poročanja o domnevnih nepravilnostih pri nakupu ograje na meji. Kot je dejal, so bile po njemu znanih podatkih vse nabave izvedene zakonito, gospodarno in v skladu s pristojnostmi zavoda za blagovne rezerve.

Ob tem je po besedah Zdravka Počivalška treba upoštevati tudi časovni pritisk in varnostni vidik, saj je Slovenijo leta 2015 v treh mesecih prečkalo več sto tisoč prebežnikov. "Vlada je takrat sprejela sklep, da se bo meja zavarovala. To smo tudi naredili. Verjamem, da je bilo to narejeno na zakonit in gospodaren način ter v okviru pristojnosti," je zatrdil minister za gospodarstvo.

ograja, migranti, begunci Novice Posel z Minisom bi bil lahko vnaprej dogovorjen, Poklukar odredil revizijo #video

Počivalšek napovedal, da bo pregledal vso dokumentacijo

Napovedal je, da bo v soboto in nedeljo pregledal vso dokumentacijo na to temo in jo komentiral, če bo ocenil, da so se pri nakupu ograje pojavile nepravilnosti.

Nakup ograje je te dni znova v soju medijskih luči, saj je Transparency International Slovenia tožilstvu naznanil sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja direktorja zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška. Razlog so po njihovem mnenju določbe o predplačilu v pogodbi za nakup rezilne ograje, čeprav po Zakrajškovih zagotovilih predplačil ni bilo.

bodeča žica Novice Padla ovadba zaradi "tehničnih ovir". Nova zagata tudi za Cerarja? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin