Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
15.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

3

Natisni članek

Bodeča žica Minis ograja Zdravko Počivalšek

Petek, 8. 3. 2019, 15.05

5 let, 1 mesec

Počivalšek: Nabava ograje na meji zakonita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

3

Zdravko Počivalšek | Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ocenil, da je domnevno sporna nabava ograje in bodeče žice na meji potekala zakonito. | Foto Ana Kovač

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ocenil, da je domnevno sporna nabava ograje in bodeče žice na meji potekala zakonito.

Foto: Ana Kovač

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je bil v minulih dneh službeno v Berlinu, se je danes odzval na medijska poročanja o domnevnih nepravilnostih pri nakupu ograje na meji. Kot je dejal, so bile po njemu znanih podatkih vse nabave izvedene zakonito, gospodarno in v skladu s pristojnostmi zavoda za blagovne rezerve.

Ob tem je po besedah Zdravka Počivalška treba upoštevati tudi časovni pritisk in varnostni vidik, saj je Slovenijo leta 2015 v treh mesecih prečkalo več sto tisoč prebežnikov. "Vlada je takrat sprejela sklep, da se bo meja zavarovala. To smo tudi naredili. Verjamem, da je bilo to narejeno na zakonit in gospodaren način ter v okviru pristojnosti," je zatrdil minister za gospodarstvo.

Novice Posel z Minisom bi bil lahko vnaprej dogovorjen, Poklukar odredil revizijo #video

Počivalšek napovedal, da bo pregledal vso dokumentacijo

Napovedal je, da bo v soboto in nedeljo pregledal vso dokumentacijo na to temo in jo komentiral, če bo ocenil, da so se pri nakupu ograje pojavile nepravilnosti.

Nakup ograje je te dni znova v soju medijskih luči, saj je Transparency International Slovenia tožilstvu naznanil sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja direktorja zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška. Razlog so po njihovem mnenju določbe o predplačilu v pogodbi za nakup rezilne ograje, čeprav po Zakrajškovih zagotovilih predplačil ni bilo.

bodeča žica
Novice Padla ovadba zaradi "tehničnih ovir". Nova zagata tudi za Cerarja? #video
Ne spreglejte