SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek: Kriza zaradi korone je lahko priložnost za turizem #video

0,30

termometer

Kriza zaradi bolezni covid-19 je lahko tudi priložnost za slovenski turizem, je ob obisku Portoroža menil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Po njegovih besedah so do danes domači gostje unovčili 120 tisoč turističnih bonov, rezervacij pa je še 25 tisoč.

Počivalšek, ki je piransko občino obiskal na pobudo župana Đenia Zadkovića, je po ogledu osrednje portoroške plaže opozoril na pozitivne številke glede koriščenja turističnih bonov in ocenil, da bodo s tem ukrepom turistični panogi do konca leta kar najbolj pomagali preživeti, čeprav to ne bo nadomestilo izpada zaradi manjšega števila tujih turistov, poroča STA. Kot je poudaril minister, je koronska kriza lahko tudi priložnost za turizem, za katerega verjame, da bo kot butični turizem na novo zaživel.

Trgovske police Novice Trgovinski sindikat: SDS, SMC in SAB klonili pod interesi kapitala

"Tako imenovani koronski standardi so se prijeli"

"Tako imenovani koronski standardi so se prijeli. Menim, da se tako kopalci kot ljudje, ki upravljajo plažo, odgovorno vedejo do našega skupnega zdravja," je dejal Počivalšek, a hkrati dodal, da lahko vsak nov izbruh škodi vsemu gospodarstvu, še najbolj pa prav turizmu.

Zadković, ki je z vladnimi ukrepi pomoči zadovoljen, saj je portoroška plaža dobro zasedena, je sicer opozoril na problematiko nedeljskega odprtja malih lokalov, ki so zelo odvisni prav od poslovanja med glavno turistično sezono, piše STA.

Dotaknila sta se tudi državnega lastništva nad obalnimi hoteli

Počivalšek in Zadković sta se dotaknila tudi vprašanja državnega lastništva nad obalnimi hoteli in se po županovih besedah dogovorila za nov sestanek na to temo v Ljubljani. Je pa minister dal jasno vedeti, da bodo na njegovem ministrstvu projekt konsolidacije lastništva slovenskega turizma nadaljevali, takoj ko se razmere z boleznijo covid-19 umirijo.

Počivalšek vztraja pri stališču, da v Sloveniji potrebujemo dva ali tri velike igralce, ki bodo sposobni investicijskega, vsebinskega razvoja na domačem področju in tudi v tujini, kar pa lahko zagotovijo samo stabilni in finančno sposobni lastniki, še poroča STA.

Piran Novice Tretji protikoronski zakon: med drugim boni za turizem in nove omejitve za nevladnike

kopalke plaža počitnice Posel danes Turizem, kot ga poznamo, spet šele leta 2022 Portorož plaža Novice Počivalšek napovedal dodatno pomoč slovenskemu turizmu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin