Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
7.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

Natisni članek

neurje vreme poplave veter Slovenija Brežice

Petek, 6. 7. 2018, 7.15

5 let, 9 mesecev

Po Sloveniji poplave, podrta drevesa in odkrite strehe #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

V Brežicah so odpadlo vejevje in podrta drevesa ovirala promet, v Prevaljah je podrto drevo padlo na vlak in čez železniško progo. Podobno je bilo tudi v okolici Celja, kjer so težave povzročale še poplave. Na pomoč so priskočili gasilci, ki jim je delo otežil močan veter. Ta je odkrival strehe, v Visočah pa premaknil leseni del hleva. 

V Prisojah v občini Prevalje je podrto drevo padlo čez železniško progo Ravne na Koroškem–Pliberk, ravno v času, ko je mimo pripeljal vlak. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so drevo razžagali in odstranili s proge. Poškodovanih na srečo ni bilo, sporočajo iz uprave za zaščito in reševanje.

Kot je za STA povedal poveljnik prevaljskih gasilcev, je do dogodka prišlo zaradi močnih sunkov vetra, več vej in drevo pa so padli na lokalni vlak, ki je peljal iz avstrijske strani proti Prevaljam. Pri tem je razbilo nekaj stekel na vagonu, v katerem pa po njegovih informacijah ni bilo potnikov, zato evakuacija ni bila potrebna.

Časnik Večer sicer poroča, da je bilo na vlaku osem potnikov, od tega štirje otroci, ki pa so sedeli v predzadnjem vagonu, ki ga drevo ni poškodovalo. Strojevodji sta vlak morala ustaviti tudi zaradi drugega podrtega drevesa na progi, ki so ga pomagali odstraniti gasilci.

V občini Brežice, na regionalni cesti v Brestanici in regionalni cesti pri Župelevcu so posredovali dežurni delavci CGP, ki so s ceste odstranili podrti drevesi. V okolici Celja je promet na cesti Radeče–Jagnjenica prav tako oviralo drevo, ki so ga gasilci razžagali in odstranili.

Strela, nevihta
Novice V Prevaljah poplavljenih 20 objektov, voda zalivala tudi ceste in ulice

Iz kleti izčrpali približno štiri kubične metre meteorne vode

V Praprotnem v občini Šentjur je meteorna voda zaradi močnega naliva zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zabukovje, ki so iz kletnih prostorov izčrpali približno štiri kubične metre meteorne vode in prostore očistili. 

Gasilsko posredovanje je bilo potrebno tudi v Polžanski vasi, kjer so črpali meteorno vodo iz dveh stanovanjskih objektov in dveh silosov ter očistili dvorišča in odtoke.

Na Kozjem Vrhu v občini Dravograd je narasel potok prestopil strugo in na različnih lokacijah uničil lokalno cesto. Zaradi obsega škode se bo sanacija začela v prihodnjih dneh, cesta pa je za promet zaprta.

blblblb | Foto:

Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore Osnovne šole Prevalje. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so izčrpali okoli štiri kubične metre vode.

Lažje poplavljenih je bilo tudi več drugih stanovanjskih objektov, nekaj nesreč pa je gasilcem uspelo preprečiti s preusmeritvijo toka vode. Na Goriškem Vrhu v občini Dravograd je narasel potok ogrožal stanovanjsko hišo in lokalno cesto, gasilci pa so s pomočjo gradbenega stroja prebili obcestni prepust in potok preusmerili v strugo.

Uroš Rotnik
Novice Osumljenih pet pri iskanju največje skrivnosti TEŠ6 #video

Brez strehe ostale stanovanjske hiše, veter premaknil tudi hlev

Gasilci so zaradi močnega vetra posredovali v Tajhtah, kjer so zaščitili odkrito streho stanovanjske hiše s folijo, v Planinski vasi so pokrili streho s kritino, v Visočah, kjer je veter prestavil leseni del hleva, pa podprli leseno konstrukcijo s stebri in odmaknili kmetijske stroje na varno.

V Kamenem in na Cesti Valentina Orožna je veter odkril dve stanovanjski hiši. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Šentjur in strehi pokrili. 

Posredovali so tudi gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, Šentvid pri Grobelnem in Sveti Štefan, ki so pomagali občanom pri prekrivanju streh in odstranjevanju podrtih dreves.

Michael Jackson
Trendi Fotografije zvezdnikov, kot jih še niste videli #foto
Dacia Lodgy 1.5 DCi
Avtomoto Sedem sedežev za 16 tisočakov: Preveč ali odličen nakup?
Novice Na Japonskem usmrtili smrtonosnega vodjo kulta #video

 

Ne spreglejte