Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
16. 1. 2018,
13.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Fakulteta za farmacijo Lekarna Mirje Lekarna Ljubljana

Torek, 16. 1. 2018, 13.34

6 let, 3 mesece

Lekarna Mirje

Po šestih letih in 300 tisoč evrih znova odpirajo vrata

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

V središču Ljubljane bo po šestih letih premora svoja vrata znova odprla lekarna Mirje. Zavod Lekarna Ljubljana čaka na odobritev ministrstva za zdravje, da verificira lekarno, v obnovo katere so vložili 300 tisoč evrov.

Lekarna Mirje v neposredni bližini Tobačne je bila zadnjič odprta oktobra 2011. Takrat so jo nameravali le obnoviti in jo znova odpreti, vendar se je v načrtih zataknilo.

Lekarna Ljubljana prostore na Rimski cesti najema od Fakultete za farmacijo, jedro spora pa je bila želja, da bi ob lekarniški enoti v stavbi uredili še prostore za študijsko-pedagoške dejavnosti. V ta namen je fakulteta leta 2010 kupila 220 tisoč evrov vredne dodatne prostore.

Obnovili le prostore, kjer je bila lekarna do zdaj

Lekarna Ljubljana, ki jo vodi Marjan Sedej, bo po šestih letih odprla lekarno Mirje. | Foto: STA , Lekarna Ljubljana, ki jo vodi Marjan Sedej, bo po šestih letih odprla lekarno Mirje. Foto: STA , Lanskega januarja sta Fakulteta za farmacijo in Lekarna Ljubljana dosegli dogovor, da bosta odstopili od prvotnega načrta in obnovili le prostore, kjer je bila lekarna do zdaj.

Leto kasneje in po vloženih 300 tisoč evrih je obnova lekarne končana, pravijo pri Lekarni Ljubljana. Čakajo le še, da ministrstvo za zdravje opravi verifikacijo, nato pa jo bodo odprli. Obratovala bo od ponedeljka do petka od 8. do 20. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

"Prvotno bodo zaposleni trije farmacevti, če bo obseg dela zahteval dodatne zaposlitve, jim bomo uredili," pravijo v Lekarni Ljubljana, ki v 50 enotah skupaj zaposluje 341 magistrov farmacije in farmacevtskih tehnikov.

Fakulteta za farmacijo, na fotografiji dekan Borut Božič, bo prostore na Rimski cesti še naprej oddajala oddajala zavodu Lekarna Ljubljana. | Foto: STA , Fakulteta za farmacijo, na fotografiji dekan Borut Božič, bo prostore na Rimski cesti še naprej oddajala oddajala zavodu Lekarna Ljubljana. Foto: STA ,

Dva prostora za izvajanje prakse

V lekarni sta predvidena tudi dva prostora za izvajanje študentske prakse v okviru sodelovanja s Fakulteto za farmacijo, še pravijo pri Lekarni Ljubljana.

Prostore jim je podaril dolgoletni profesor

Fakulteta za farmacijo je prostore na Trgu mladinskih delovnih brigad 2 dobila po zaslugi dolgoletnega profesorja dr. Pavleta Bohinca, ta pa jih je dobil v procesu denacionalizacije. Pred tem je lekarno tam ustanovil že njegov oče Andrej Bohinc davnega leta 1906, imenovala pa se je lekarna Pri kroni.

Ne spreglejte