SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Spomin na balonarsko nesrečo: "Najbolj grozen je bil pristanek"

1

termometer

Spomin na nesrečo na ljubljanskem Barju, ki je 23. avgusta pretresla vso Slovenijo, je, še posebej danes, še kako živ. Tudi preiskava še ni končana.

Najverjetnejša razloga za tragedijo sta slabo vreme in slaba presoja pilota; ta za letenje balona z 32 potniki ni imel ustreznega dovoljenja.

Ekipa Planet TV se je pogovarjala z eno od ponesrečenk Dušo Kumer, ki je v nesreči skoraj izgubila zaročenca. Zdi se ji, kot da bi se nesreča zgodila včeraj. Polet z balonom, ki ga je Duši svojemu zaročencu Miranu Pucu podarila za deseto obletnico, se je končal s silovitim trkom ob tla. Balon je odbilo nazaj v zrak, ko je pristal drugič, pa je zagorelo.

Ob pristanku se je Kumerjevi in njenemu zaročencu za hip ustavilo življenje. "Najbolj grozen je bil pristanek," pravi Miran, posledice nesreče zanj so bile polomljeni nos, lopatice in rebra.

Pilot, ki je letel brez ustreznega dovoljenja, je zanju junak. Vse številke njegovega balonarskega društva, ki je organiziralo nesrečni polet, so izključene. Od Agencije za civilno letalstvo, ki je po nesreči prepovedala vse komercialne lete, nismo prejeli nobenega odgovora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin