Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

Nataša Pirc Musar RTV Slovenija Marko Filli Miran Zupanič

Torek, 21. 2. 2017, 13.20

6 let, 7 mesecev

Pirc Musarjeva bo odškodnino od RTVS zahtevala s tožbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Nataša Pirc Musar | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Potem ko je predsednik programskega sveta RTVS Miran Zupanič na včerajšnji seji dejal, da svet nima pravne podlage za pogajanje z Natašo Pirc Musar o njenem odškodninskem zahtevku, se je ta odločila, da bo poskušala skoraj četrt milijona evrov odškodnine izterjati s tožbo.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) se je z odškodninskim zahtevkom Pirc Musarjeve seznanil na včerajšnji seji. V. d. generalnega direktorja za pravno področje Sabina Muratović je na seji pojasnila, da zahtevek za zdaj še ne pomeni tožbe, pač pa Pirc Musarjeva pričakuje dogovor o odškodnini.

Predsednik programskega sveta Zupanič je opozoril, da ni nobene pravne podlage, ki bi svetu omogočala pogajanja oz. dogovor o odškodnini. Po njegovih besedah je mogoča zgolj sodna pot, če se bo Pirc Musarjeva odločila za tožbo.

Pirc Musarjeva: To je tiščanje glave v pesek 

"Pozivanje, naj pač tožim RTV, je tiščanje glave v pesek," je v današnjem odzivu dejala Pirc Musarjeva in hkrati napovedala tožbo. Dodala je, da bi bil strošek za RTV bistveno nižji, če bi programski svet "svoje nezakonito ravnanje" odpravil maja lani, ko je prejel pravnomočno sodbo sodišča.

"V vsakem primeru pa verjamem, da mora RTV strošek vsaj poskusiti izterjati od tistih članov programskega sveta, ki so leta 2014 glasovali za nezakonito razveljavitev mojega imenovanja," je še dejala.

Kot smo poročali, nekaj več kot 215 tisoč evrov odškodnine zahteva zaradi izgubljenih plač in duševnih bolečin, ker so jo aprila 2014 izbrali za generalno direktorico, mesec kasneje pa odstavili.

Spor med RTVS in Pirc Musarjevo se vleče že od leta 2014, ko je programski svet najprej za generalno direktorico izvolil Pirc Musarjevo, nato je bilo glasovanje razveljavljeno, imenovan pa je bil Filli. Sodišče je imenovanje Fillija razveljavilo, svet pa ga je ob tolmačenju, da je zavod ostal brez prvega moža, imenoval za vršilca dolžnosti.

Višje sodišče je pred tedni potrdilo odločitev prvostopenjskega, da Pirc Musarjeva ne more izpodbijati imenovanja Fillija za vršilca dolžnosti, saj nima sodnega varstva. Na RTVS so navedli, da so s tem vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTVS pravnomočno končani. Pirc Musarjeva je v odzivu na odločitev višjega sodišča dejala, da razmišlja o reviziji.

Ne spreglejte