Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
14. 2. 2017,
8.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

17

Natisni članek

Nataša Pirc Musar RTV Slovenija

Torek, 14. 2. 2017, 8.52

6 let, 6 mesecev

Nataša Pirc Musar od RTV zahteva 215 tisoč evrov odškodnine

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

17

Nataša Pirc Musar | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Nataša Pirc Musar, ki je aprila leta 2014 dobila in že čez mesec dni izgubila položaj generalne direktorice RTV Slovenija, zaradi izgube dohodka in duševnih bolečin od javnega zavoda pričakuje 215 tisoč evrov odškodnine.

"Z zahtevkom nisem pretiravala," po poročanju Dnevnika pravi Pirc Musarjeva in dodaja: "Zahtevek sem morala postaviti, saj sem imela dovolj čakanja. Nihče iz RTV Slovenija me ni poklical, da bi se pogovorili o odškodnini."

Meni, da je do odškodnine upravičena zaradi zadnje sodbe, s katero je višje sodišče "jasno napisalo, da je bila obnova postopka, v katerem so razveljavili sklep o mojem imenovanju, nezakonita".

Kot pravi, gre za predpravdni zahtevek, zato pričakuje poravnavo oziroma pogajanja o višini odškodnine. "Če pa se nihče ne bo hotel pogajati, bo naslednji korak tožba," je zatrdila.

"Če sledimo razlagi pravne stroke, da z odpravo tega sklepa imenovanje za generalno direktorico ni pravno veljavno nastopilo in nima pravnih učinkov, se postavlja vprašanje utemeljenosti odškodninskega zahtevka kot takšnega in zato njegove višine ne morem komentirati," o zahtevku Nataše Pirc Musar pravi predsednik programskega sveta RTV Slovenija Miran Zupanič

Spor je pravnomočno končan

Višje sodišče je januarja potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da Nataša Pirc Musar ne more izpodbijati imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Slovenija, a Pirc Musarjeva trdi, da je sodišče v isti odločbi obnovo postopka, v katerem je bil sklep o njenem imenovanju razveljavljen, označilo za nezakonito.

Spor je tako pravnomočno končan. Pirc Musarjeva je sicer na vrhovno sodišče vložila tudi zahtevek za revizijo, a so tega zavrnili.

Sodni spori med RTV Slovenija in Natašo Pirc Musar

  • Pirc Musarjeva je izpodbijala sklep o obnovi postopka izbire generalnega direktorja RTV, po tem ko je bilo ugotovljeno, da programski svet ob glasovanju aprila 2014 ni bil pravilno sestavljen. Delovno in socialno sodišče je tožbo zavrglo.
  • Programski svet je septembra 2014 Marka Fillija imenoval za generalnega direktorja. Delovno in socialno sodišče je tožbo Pirc Musarjeve zoper ta sklep zavrnilo, višje delovno in socialno sodišče pa je sklep o imenovanju Fillija razveljavilo, v delu, ki se nanaša na ugotovitev, da je bila za generalno direktorico izbrana Pirc Musarjeva, pa je tožbo zavrglo.
  • Zaradi te odločitve je programski svet Marka Fillija imenoval za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Pirc Musarjeva je s tožbo zahtevala odpravo oziroma razveljavitev tega sklepa, delovno in socialno sodišče pa je tožbo zavrglo. To odločitev je potrdilo tudi višje sodišče. Odločba je pravnomočna, revizija v tej zadevi je bila zavrnjena.
Ne spreglejte