SiolNET. Novice Slovenija
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pirančana pod pretvezo poroke ogoljufala za več kot 30 tisoč evrov

0,70

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Koprski kriminalisti so konec februarja ovadili državljana Nemčije in državljanko Združenega kraljestva, t. i. denarni muli. Osumljena sta pranja denarja, ko sta od oktobra 2017 do maja 2018 na svoja bančna računa v Nemčiji in Škotskem sprejela denar žrtve spletne goljufije iz območja Piran, ta denar pa nakazala naprej, da bi zakrila njegov izvor.

Grška policija nad prebežnike Novice Grška policija ponoči aretirala več deset prebežnikov #video

Oškodovanec iz območja Pirana je piranskim policistom prijavil, da je bil ogoljufan. Neznana oseba ga je namreč preko spletne aplikacije Google Hangouts z lažnivim prikazovanjem in obljubami, da se bo preselila v Slovenijo, se poročila z njim in mu pozneje vrnila denar, prepričala, da je s svojega bančnega računa nakazal skupno 33.200 evrov, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Del denarja zadržala zase

Policisti so ugotovili, da je oškodovanec dejansko ta denar nakazal v letih 2017 in 2018 na tri različne bančne račune v tujini. Del tega denarja, približno 21.500 evrov, sta prejela na bančne račune kazensko ovadena državljana Nemčije in Združenega kraljestva, nakar je bil denar v nekaj dneh po prejemu nakazan naprej. Državljanka Združenega kraljestva je za "opravljeno storitev" del tega denarja zadržala zase.

Tujci, skriti pod glino Novice Izpod nevarnega oklepa gline reševali 30 tujcev #foto #video

Policisti so aprila 2019 ovadili neznanega storilca zaradi suma goljufije, konec februarja pa so ovadbo dopolnili še s kazensko ovadbo zoper državljana Nemčije in državljanko Združenega kraljestva. Za to kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do dveh let.

Ob tem koprski policisti opozarjajo, da je bilo na njihovem območju v preteklih letih več primerov spletnih goljufij in posledično pranja denarja, to se dogaja tudi v letos. Dobro organizirani storilci z računalniškim znanjem po spletu iščejo potencialne žrtve, ko te odgovorijo na njihova povpraševanja, jih začnejo zavajati z lažnimi obljubami, naj na neznane bančne račune nakažejo svoj denar. Žrtve spletnih goljufij storilci zavajajo daljše časovno obdobje, tudi leto in več, ter obljube stopnjujejo, zato so oškodovanci dolgo prepričani, da jim je obljubljeno "na dosegu roke".

Migranti v Grčiji Novice Turčija: Grška policija streljala na prebežnike s pravimi naboji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin