SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Parlamentarna knjižnica poziva Grimsa, naj vrne izposojene knjige

2

termometer

 | Foto:
Poslanec SDS Branko Grims ima doma 36 knjig, ki si jih je izposodil v knjižnici državnega zbora. Vrniti jih mora do ponedeljka, sicer naj bi sledil postopek izterjave.

Parlamentarna knjižnica poziva poslanca Grimsa, naj vrne izposojeno gradivo. Generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik je "zaradi popolne neodzivnosti mag. Branka Grimsa" za pomoč prosila kar vodjo poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, poroča Dnevnik.

Nekatere knjige izposojene že leta 2008 Kot navaja omenjeni časnik, naj bi si poslanec Grims skupaj izposodil kar 36 knjig, od tega 34 že leta 2008. Kljub pozivom pa jih po navedbah knjižnice poslanec še vedno ni vrnil. Prelesnikova se je po pisanju medija na vodjo skupine obrnila zaradi same "avtoritete vodje poslanske skupine".

"Nekaterih knjig ni mogoče nadomestiti" Prelesnikova tudi pojasnjuje, da gre v številnih primerih za gradivo, ki ga ni moč več nabaviti, zato nevračilo predstavlja trajno osiromašenje temeljne knjižnične zbirke. Sekretarka v pismu tudi poudarja, da gre za prvi tovrstni primer v državnem zboru.

Grims: Sem skoraj edini poslanec, ki uporablja knjižnico Branko Grims je v odzivu za Dnevnik dejal, da izposojene knjige potrebuje pri študiju za delo v državnem zboru, prav tako pa je poudaril, da je nekatere knjige že vrnil. Ob tem je tudi poudaril, da je skoraj edini poslanec, ki zaide v prostore knjižnice.

Zamudnine ne bo plačal Kljub zamudam pri vračilu pa poslanca ne čaka nikakršna denarna kazen, saj omenjena knjižnica ne zaračunava članarine kot tudi ne zamudnine, še navaja omenjeni časnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin