Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2011,
10.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SD

Sobota, 26. 11. 2011, 10.27

7 let, 12 mesecev

Pahor: Napovedujem razočaranje po volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V programu stranke SD je nadaljevanje reformne politike, je vdejal predsednik stranke Borut Pahor.

Njihova dodana vrednost so izkušnje vodenja vlade v dramatičnih razmerah, je intervjuju za Večer dejal Borut Pahor in ob tem priznal, da tudi njihov glavni tekmec, predsednik stranke SDS Janez Janša, operira z izkušnjami.

Kot je povedal, je danes to pomembno, saj je treba imeti pregled v evroobmočju, kjer Pahor pričakuje spremembe. Kot je povedal, ne bo presenečen, če že drugo leto pride do pobude za novo pogodbo, ki jo bo Nemčija dala za valutno skupino. "Kdor bo izpolnil pogoje, bo prisoten v valutni skupini," je dodal.

Dinamika zadolževanja pri nas malo nad evropskim povprečjem Predsednik SD je sicer poudaril, da je dinamika zadolževanja v Sloveniji malo nad evropskim povprečjem. "Ocena zadolženosti evroobmočja v času krize je 18 točk, v Sloveniji pa 22," je povedal. Kot je pojasnil, je Slovenija tretja ali četrta država po majhnosti dolga v BDP, saj njen dolg znaša 42,3 odstotka BDP. Obenem je izpostavil porast izvoza.

Individualni pokojninski računi po njegovem mnenju pomenijo konec solidarnostnega sistema. Zdaj imamo vgrajen solidarnostni mehanizem, ki balansira izdatke na življenjsko starost, ne pa na to, kar so ljudje zaslužili, je pojasnil Pahor.

Nova oblast bo imela še več težav prepričati ljudi, da ne bodo vlagali zahtev za referendume Sindikati nekoliko mehkeje gledajo na sodelovanje z vlado, meni Pahor. Nova oblast bo imela po njegovi oceni še vedno precej težav prepričati ljudi, da ne bodo vlagali zahtev za referendume vsakič, ko neka sprememba kakšni skupini ne bo všeč, je povedal.

Protestnike pred borzo je označil kot znamenje časa. "To se ne dogaja le v Ljubljani, ampak po celem razvitem svetu," je dejal.

Po njegovih besedah so od levice ljudje pričakovali, da bo znala pravičneje distribuirati, je dejal in dodal, da so v Sloveniji v tem pogoreli. Kot razlog za to je Pahor navedel pritisk, da zavarujejo socialno varnost.

Sicer pa Pahor na političnem področju še vedno ne namerava sodelovati z Janšo.

Ne spreglejte