SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor in Janša brez zaključkov

3

termometer

 | Foto:
Predsednik vlade Borut Pahor in prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša sta se sestala v ponedeljek, so potrdili tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS.

Tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS so z informacijami o pogovoru, ki je minil stran od medijskih žarometov, kot je Pahor tudi želel, izjemno skopi. Pahor ocenjuje sestanek kot koristen Predsednik vlade Borut Pahor ocenjuje sestanek kot koristen, so povedali v njegovem kabinetu. Niso pa želeli odgovoriti na vprašanje, o čem sta se pogovarjala, niti ne, ali se bosta morda še sestala. SDS: Konkretnih zaključkov pogovor ni prinesel V SDS pa so pojasnili, da sta si Pahor in Janša izmenjala poglede o aktualnih političnih problemih in njihovih možnih rešitvah, konkretnih zaključkov pa pogovor ni prinesel.

Pahor se je pred Janšo srečal še s predsednikoma SLS in SNS, Radovanom Žerjavom in Zmagom Jelinčičem, in je tako zaključil krog pogovorov z najvišjimi predstavniki opozicije v parlamentu.

"Kako preseči morebitno politično nestabilnost?" Kot je pojasnil minuli četrtek, je tem za pogovore z opozicijo veliko. Po njegovih besedah v Sloveniji, podobno kot v mnogih drugih državah, potekajo posvetovanja ne le glede okrevanja nacionalnega gospodarstva, ampak tudi o tem, kako ravnati v napetih mednarodnih okoliščinah.

"Ena od tem je prav gotovo, kako v teh okoliščinah presegati morebitno politično nestabilnost tako, da ta ne bo ogrožala naših nacionalnih interesov. Ti pa so povezani s tem, da se nadaljuje okrevanje gospodarstva, da se še naprej krepi, ne pa razdrobi ugled, ki si ga je Slovenija pridobila," je v četrtek povzel premier.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin