SiolNET. Novice Slovenija
1,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Maribor ostal brez edinega Plečnika? #video

1,41

termometer

Edino delo arhitekta Jožeta Plečnika v Mariboru, kapela (oziroma natančneje notranja ureditev kapele) na Ljubljanski ulici, ima novega lastnika. Jezuiti so kapelo prodali podjetju Best in parking, ki se ukvarja s parkirišči. Kakšna bo usoda kapele oziroma njene notranjosti, še ni čisto jasno.

Sloviti slovenski arhitekt Jože Plečnik je največji pečat pustil v Ljubljani, kjer se je podpisal pod številne glavne znamenitosti prestolnice. V Mariboru je Plečnik sodeloval le pri enem projektu, in sicer ureditvi notranjosti kapele na Ljubljanski ulici.

Novinarka: Anja Vučkič./Video: Planet.


Ta je dobila novega lastnika, saj so mariborski jezuiti kapelo in zemljišče okoli nje prodali družbi Best in parking, ki upravlja garažne hiše v bližini UKC Maribor, poroča Večer.

Plečnik: Ljubljanski grad Trendi Takšna bi bila Ljubljana, če bi Plečnik lahko uresničil svoje zamisli #foto #video

Namesto kapele parkirna hiša

Novi lastnik naj bi želel na mestu, kjer zdaj stoji kapela, zgraditi še eno garažno hišo, poroča Večer. Notranjost kapele je zaščitena, vendar usoda kapele še ni povsem jasna, omenja pa se možnost prestavitve.

Kot so sporočili z zavoda za kulturno dediščino, je treba pred morebitno rušitvijo notranjo opremo prestaviti, česar pa naj investitor ne bi želel zagotoviti.


Preberite še:

Trendi Kako si je Jože Plečnik zgradil stolp, o katerem je sanjaril desetletja #foto Baragovo semenišče Trendi Nedokončana Plečnikova stavba, ki ni nikoli služila svojemu namenu #foto Plečnikov stadion Trendi Centralni stadion: nekoč telovadišče Orlovcev, danes mrtva mestna točka #video Trendi Kaj pomenijo simboli, ki jih je Jože Plečnik vpletel v svoje načrte? Trendi Lovska koča, ki jo je za kralja Karađorđevića zgradil Jože Plečnik

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin