SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oglasil se je Šarec: Dodelili so mi osebo, ki ni vedela, kako se pripelje do DZ

10

termometer

Marjan Šarec |  | Foto: STA
Foto: STA

Obrambni minister Marjan Šarec je opisal svoje izkušnje z varovanjem v času, ko je bil predsednik vlade.

Na dogajanje v zadnjih dneh, povezanim z notranjo ministrico Tatjano Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjanom Lindavom, se je z daljšim zapisom na Facebooku odzval obrambni minister Marjan Šarec. V njem je opisal svoje izkušnje z varovanjem v obdobju, ko je bil predsednik vlade.

Najprej je pohvalil svojo zdajšnjo spremljevalno ekipo, zlasti vodjo varovanja, "ki se je na prvi dan vojne v Ukrajini prebijal iz obroča in pri tem rešil še dve osebi. Je krasen človek, preprost, človeški, predvsem pa predan svojemu delu in želi, da je vedno opravljeno stoodstotno."

"Imam pa močan občutek, da se njegovi nadrejeni iz Centra za varovanje in zaščito včasih ne zavedajo prav dobro svoje vloge, saj so mi na začetku dodelili osebo, ki dejansko ni vedela, kako se pripelje do Državnega zbora, kaj šele kam drugam," je nadaljeval Šarec, "pa ta oseba ni sama kriva, da se razumemo. Če te nihče ne nauči, ne moreš vedeti."

Dobro jutro, dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni. Najprej naj...

Posted by Marjan Šarec on Friday, December 9, 2022

"Sicer zaenkrat, razen verbalnih groženj, nisem bil deležen fizičnega napada, je pa vprašanje, če bi s tako osebo pravočasno prišel do UKC," je še zapisal Šarec in dodal: "Tudi ekipi v Ukrajini, ki varuje veleposlanika, jim še do danes ni uspelo zagotoviti nezgodnega zavarovanja. Da ne govorim o bivanjskih razmerah fantov, ki se vozijo od daleč na delo v izmeni. Ja, veliko mi povedo, saj nimajo optimalnih pogojev za delo."

Obrambni minister je nato še pojasnil, zakaj o tem piše javno, namesto da bi se obrnil na policijo. "Nisem od včeraj in zavedal sem se, da bi bil hitro deležen očitkov, da izvajam politični pritisk, da sem domišljav, da kaj pa mislim, da sem ... Upam, da bo vodstvo tole pisanje vzelo dobronamerno in našlo prostor za izboljšave na vseh področjih svojega delovanja," je še zapisal Šarec.

Preberite še:

Robert Golob, Boštjan Lindav, Tatajana Bobnar Novice Konec sveta, kot ga poznamo: ne moti nasprotnika, medtem ko dela napake Sanja Ajanović Hovnik Novice Dnevnik: Začasna notranja ministrica bo Sanja Ajanović Hovnik #video Tatjana Bobnar Novice Ministrica Bobnarjeva poslala pisno odstopno izjavo premierju Golobu Boštjan Lindav, Robert Golob Novice Šef policije za Roberta Goloba dopolnil svoje poročilo: Pritiskov z novo vlado ni bilo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin