SiolNET. Novice Slovenija
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odvrženi čevlji v gozdu niso kaznivo dejanje #foto #video

0,78

termometer

čevlji |  | Foto: Jure Benčina
Foto: Jure Benčina

Idrijski policisti ob najdbi odvrženih čevljev na Črnovrški planoti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja zoper okolje, so danes pojasnili na Policijski upravi (PU) Nova Gorica. Na zasebni parceli po pobočju gozda blizu regionalne ceste Črni Vrh nad Idrijo - Col so namreč pred dnevi našli številne ponošene in tudi popolnoma nove čevlje.

V ponedeljek smo poročali o raztresenih čevljev po gozdu Črnovrške planote na robu Trnovskega gozda nad reko Idrijco. Policija včeraj še ni bila obveščena o primeru, danes pa je sporočila, da ni ugotovila, da bi odvrženi čevlji izvirali iz kaznivega dejanja z območja Slovenije. Če bi ugotovili, da je do kaznivega dejanja prišlo v drugi državi in bi jih v preiskavi uradno zaprosili za pomoč, pa bodo primer ponovno odprli.

O svojih ugotovitvah bodo policisti idrijske policijske postaje po zaključku preiskave pisno obvestili pristojno inšpekcijsko službo za okolje in prostor. Ali bo inšpekcijska služba iskala tistega, ki je sredi gozda odvrgel čevlje, še ni znano. Lahko se zgodi, da bodo lastniku gozda naložili le, naj onesnaženi del gozda počisti.

Najdbo objavil ogročeni sprehajalec

Raztresene čevlje je objavil ogorčeni sprehajalec, ki je dejal, da naj bi šlo za pretežno nove, pa tudi ponošene čevlje, vsi pa naj bi bili levi in brez parov, celo z deklaracijo in zaščito. Čevlji naj bi bili označeni z Daichmannovo oznako in ceno, celo še z zaščito.

"Sumimo, da je nekdo poskušal zakriti kriminalno dejanje, morda ukradene čevlje;" je povedal Matjaž Mrva, vodja marketinga.

Ob tem nimajo podatkov, da bi v kateri od njihovih izpostav ukradli čevlje.

čevlji Novice Ogorčenega sprehajalca v gozdu presenetili razsuti čevlji #foto #video

čevlji | Foto: Jure Benčina Foto: Jure Benčina

čevlji | Foto: Jure Benčina Foto: Jure Benčina

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin