Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2021,
14.44

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40

1

Zdravstveni dom Ljubljana Gospodarsko razstavišče Koronavirus testiranje

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 1. 2021, 14.44

3 leta, 6 mesecev

Od jutri nova lokacija za testiranje s hitrimi testi v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40

1

Hitro testiranje | Foto STA

Foto: STA

Za prebivalce Mestne občine Ljubljana bo z jutrišnjim dnem množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo v dvorani A na Gospodarskem razstavišču in ne več v Športni dvorani Kodeljevo. Z jutrišnjim dnem bodo začeli tudi cepljenje proti novemu koronavirusu.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) bodo na Gospodarskem razstavišču (GR) izvajali zaradi lažje dostopnosti in večjega prostora ob večjem povpraševanju, zato testiranja ne bo več v Športni dvorani Kodeljevo. Testiranje bo jutri izjemoma potekalo od 13. do 16. ure. Sprejem je mogoč do 14.30.

"Testiranje s HAGT v dvorani A na Gospodarskem razstavišču bomo od 13. 1. 2021 do nadaljnjega izvajali od ponedeljka do petka od 11.00 do 15.00 s sprejemom do 13.30. Z jutrišnjim dnem bomo na GR začeli tudi cepljenje proti novemu koronavirusu, in sicer najprej izključno tistih pacientov, ki spadajo v prioritetne skupine za cepljenje in so se prijavili pri osebnem zdravniku ter jih je na cepljenje tudi pozval njihov osebni zdravnik," so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana.

Infekcijska klinika
Novice V nedeljo potrdili 426 novih okužb #video

Občani MOL, ki bi se želeli testirati, morajo s seboj prinesti osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega predela. Osebe s pozitivnim rezultatom bodo poklicali v eni uri od testiranja, negativne rezultate pa bodo sporočili prek SMS-obvestila. Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se za zdaj ni treba naročiti.

Iz ZD Ljubljana opozarjajo, da še vedno velja, da če imate simptome in znake okužbe z novim koronavirusom (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave), ostanite doma ter se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Ne spreglejte