SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obtožnica zoper ruska vohuna pravnomočna, na zagovoru ruski veleposlanik

0,54

termometer

MZZ Ministrstvo za zunanje zadeve Mladika |  | Foto: Melanie Likar
Foto: Melanie Likar

Obtožnica zoper domnevna ruska vohuna, ki so ju slovenski organi pregona prijeli lani, je pravnomočna, njun pripor pa podaljšan, je danes ob robu konference ZN o vodi v New Yorku dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. Ministrstvo je za STA potrdilo, da je že opravilo pogovor z ruskim veleposlanikom in mu izrazilo oster protest.

"Obtožnica zoper dva ruska državljana je danes pravnomočna. To pomeni, da je pripor podaljšan. Obtožena sta dveh kaznivih dejanj, in sicer kaznivega dejanja vohunjenja ter kaznivega dejanja overitve lažne vsebine," je v izjavi za medije pojasnila ministrica.

Ob tem je še dodala, da je na podlagi tega ministrstvo za zunanje in evropske zadeve poklicalo ruskega veleposlanika Timurja Ejvazova na pogovor. Pogovor so na ministrstvu danes že opravili in veleposlaniku izrazili oster protest.

Spomnimo 

Kriminalisti so tuja državljana, osumljena vohunjenja, priprli že v začetku decembra. Moški in ženska osumljena vohunjenja naj bi bila v partnerski zvezi, imata dva otroka, ki obiskujeta ljubljansko osnovno šolo, in argentinsko državljanstvo. Predstavljala naj bi se z imenoma Maria Rosa Mayer Munos in Ludwig Gisch.

Dom, hiša v Črnučah, kjer naj bi prebivali ruski vohuni. Novice Preiskava proti ruskima vohunoma zaključena
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin