Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2019,
18.47

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Natisni članek

MOBILNE HIŠKE Robert Tomas Zavašnik inšpekcija

Torek, 13. 8. 2019, 18.47

4 leta, 8 mesecev

Občina in inšpektorji skupno proti Zavašnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Robert Zavašnik | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

V zvezi s problematiko objektov v Spodnjih Pirničah, kjer so v bližini nekdanje diskoteke Lipa na kmetijskem zemljišču družine Zavašnik zrasle mobilne hiške, so se danes sešli predstavniki pristojnih državnih in lokalnih inšpekcijskih služb ter občine. Dogovorili so se za koordiniran pristop k zadevi, so sporočili z ministrstva za okolje.

Dnevnik je v ponedeljek poročal, da po ugotovitvah Občine Medvode kamp z mobilnimi hiškami na kmetijskem zemljišču Zavašnikovih stoji na nezazidljivem, najboljšem kmetijskem zemljišču, zato je občina podala prijavo na inšpekcijske službe. Po podatkih Inšpektorata RS za okolje in prostor so se v zvezi s to problematiko že danes sestale pristojne službe. Ker so postopki v teku, na ministrstvu za okolje in prostor več informacij javnosti za zdaj ne posredujejo.

Občinskega inšpektorja je o gradnji mobilnih hišk v Spodnjih Pirničah maja obvestila tamkajšnja krajevna skupnost. Inšpektor je po preveritvi situacije o tem obvestil inšpekcijo za kmetijstvo, lovstvo in ribištvo, ki je pristojna za nadzor nad uporabo kmetijskih zemljišč, in nato še gradbeno inšpekcijo. Ali gre za nezakonito gradnjo, bo pokazal inšpekcijski postopek.

Zavašnik: Imamo vse potrebne papirje

Robert Tomas Zavašnik je za Pop TV zatrdil, da imajo "vse potrebne papirje", kakšne, pa ni želel pojasniti, češ da mu ni treba.

Zemljišče, na katerem stoji Village Lipa, je po poročanju Dnevnika v lasti Franca Zavašnika, očeta Roberta Tomasa Zavašnika, ki je bil leta 2008 obstojen na petletno zaporno kazen zaradi povzročitve splošne nevarnosti. V gneči pred njegovo diskoteko Lipa so namreč umrla tri mlada dekleta, pet obiskovalcev pa je bilo poškodovanih. Zavašnik te zaporne kazni ni presedel, saj se je uspešno skril pred roko pravice in na prostosti počakal, dokler ni zadeva zastarala.

Ne spreglejte