SiolNET. Novice Slovenija
8,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob dnevu boja proti okupatorju protest v središču Ljubljane #video

8,76

termometer

Ob današnjem dnevu upora proti okupatorju se je na ljubljanskem Prešernovem trgu na protivladnem protestu zbrala množica ljudi. Kljub epidemiji koronavirusa številni protestniki niso nosili zaščitnih mask, znova pa so bili prisotni transparenti z napisi "smrt janšizmu". "Tole današnje množično širjenje virusa bo v prihodnjih tednih povzročilo na stotine resno bolnih in mrtvih," je dogajanje komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Policija je sicer pred protestom pozvala k spoštovanju veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, torej k nošenju mask in držanju primerne medsebojne razdalje, a jih številni vseeno niso upoštevali.

Protesta se je udeležil tudi nekdanji uslužbenec zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale. Protesta se je udeležil tudi nekdanji uslužbenec zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale. Foto: Bojan Puhek

Na dogajanje na protestu se je odzval premier Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal:

O kršenju ukrepov smo poročali že včeraj, ko smo pisali o nenošenju mask na birmi:

Birma v Velikih Laščah Novice Na birmi so se fotografirali brez mask in brez vsakršne razdalje #video

Udeležence protesta so med drugim nagovorili Živa Vidmar, hči Josipa Vidmarja, soustanovitelja Osvobodilne fronte, profesor na pravni fakulteti Dragan Petrovec, okoljski aktivist Uroš Macerl, predsednica sindikata delavcev gostinstva in turizma Breda Črnčec ter pesnik in pisatelj Boris A. Novak.

1 / 20
2 / 20
3 / 20
4 / 20
5 / 20
6 / 20
7 / 20
8 / 20
9 / 20
10 / 20
11 / 20
12 / 20
13 / 20
14 / 20
15 / 20
16 / 20
17 / 20
18 / 20
19 / 20
20 / 20

Foto: Bojan Puhek

Policija, ki je imela zaradi varnosti protest pod videonadzorom, je med dogodkom na Twitterju objavila spodnje sporočilo:

Peter Jančič Siol Plus Židan med Čeferinovimi kačami Milan Kučan Novice Mustafa Cerić v odprtem pismu Kučanu: Tudi ti, prijatelj? Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje. Novice Turčija v četrtek v novo zaprtje države, iz Hrvaške prihajajo slabe novice

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin