SiolNET. Novice Slovenija
9,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova Gorica: bila je zgledna in delavna, a je s storniranjem računov ukradla 45 tisočakov

9,17

termometer

Eurospin | Blagajničarka je bila v novogoriškem Eurospinu zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje.  | Foto: Eurospin Eko
Blagajničarka je bila v novogoriškem Eurospinu zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje. Foto: Eurospin Eko

V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih nezakonito prisvojila 45 tisoč evrov, danes poročajo Primorske novice. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, dodaja časnik.

Kot je povedal vodja novogoriške trgovine Eurospin Jernej Komar, je bila blagajničarka pri njih zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje, kar pa naj bi zlorabila, da se je v blagajne vpisovala s šiframi drugih zaposlenih. Pod njihovimi šiframi naj bi stornirala račune, nato pa zneske teh računov vzela iz blagajne in jih med malico spravila v žep.

To so ugotovili ob pregledu posnetkov nadzornih kamer nad blagajnami. Na njih je videti, kako blagajničarka stornirane račune zmečka in vrže v koš za smeti, znesek računa pa vzame iz blagajne in pospravi, je pojasnil Komar. O tem je obvestil novogoriške policiste in jim izročil vso potrebno dokumentacijo.

Stornirala je približno štiri račune na dan 

Ob podrobnejšem pregledu so ugotovili, da je blagajničarka v povprečju stornirala po štiri račune na dan. Z začetnih 300 evrov na dan so se zneski zvišali tudi na štiri tisoč evrov. Seštevek ukradenih zneskov gotovine iz blagajne v 14 mesecih tako znaša 45 tisoč evrov, je povedal Komar. Blagajničarka naj bi dejanje priznala in se zavezala, da bo denar vrnila v roku 15 dni.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so v začetku junija prejeli prijavo v zvezi s sumom kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja v eni od gospodarskih družb na območju Policijske uprave Nova Gorica. Drugih podrobnosti za zdaj niso mogli razkriti, dodaja časnik.

vino Novice Vlomil v zidanico in ukradel 700 litrov vina Bencinska Novice Vlomil v bencinski servis in lastnika oškodoval za več deset tisoč evrov
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin