Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2020,
11.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

54

Natisni članek

Zlatan Čordić ministrstvo za kulturo Zlatko

Torek, 1. 12. 2020, 11.15

3 leta, 4 mesece

Neznanec na pročelje ministrstva napisal Zlatko #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

54

Po novici, da glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko ostaja brez statusa samozaposlenega v kulturi, je nekdo na pročelje kulturnega ministrstva napisal ime Zlatko. Kdo stoji za tem, ni znano, je pa treba omeniti, da je Zlatko v preteklih mesecih v znak protesta popisal iste zidove. Njegove zapise so očistili kar uslužbenci ministrstva, in to še preden bi lahko policija ukrepala.

Zlatko
Novice Zlatko ostal brez statusa samozaposlenega v kulturi, nato naj bi kričal na uradnico

Za podrobnejša pojasnila v zvezi z današnjim dogodkom smo se obrnili na ljubljansko policijsko upravo. Kot nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Aleksandra Golec, je bila policija včeraj okoli 21. ure obveščena o grafitih na stavbi ministrstva za kulturo.

"Ugotovljeno je, da je neznani storilec s sprejem porisal fasado zgradbe. Policisti o dogodku trenutno še zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru," nam je še povedala v odzivu.

Fotogalerija
1 / 4

Posvečal se je dejavnostim, ki niso povezane s kulturo

Vandalizem nad stavbo kulturnega ministrstva se je sicer zgodil po tem, ko je glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko v včerajšnjem zapisu na Facebooku sporočil, da je od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mu sporočajo, da so ga izbrisali iz razvida samozaposlenih, čeprav je imel odločbo z veljavnostjo statusa do 31. julija 2022. 

Kot je zapisal, mu ministrstvo očita, da je v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi. Zlatko je navedbe označil za neresnične. Kot je pojasnil, je letos izdal 11. studijski album Julijan Mak. 

Kot smo poročali že včeraj, naj bi se Čordić zaradi nezadovoljstva z odločbo odpravil tudi na ministrstvo, kjer je na recepciji želel govoriti z uslužbenko, podpisano pod odločbo. Ker mu zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa z uslužbenko ni uspelo govoriti osebno, jo je priklical po telefonu. Nanjo naj bi celo kričal.

Novice Sladič o Zlatku: Obstajajo razlogi za sum, da je šlo za neupravičeno snemanje #video
Ne spreglejte