SiolNET. Novice Slovenija
3,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neznanec na pročelje ministrstva napisal Zlatko #foto

3,88

termometer

Po novici, da glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko ostaja brez statusa samozaposlenega v kulturi, je nekdo na pročelje kulturnega ministrstva napisal ime Zlatko. Kdo stoji za tem, ni znano, je pa treba omeniti, da je Zlatko v preteklih mesecih v znak protesta popisal iste zidove. Njegove zapise so očistili kar uslužbenci ministrstva, in to še preden bi lahko policija ukrepala.

Zlatko Novice Zlatko ostal brez statusa samozaposlenega v kulturi, nato naj bi kričal na uradnico

Za podrobnejša pojasnila v zvezi z današnjim dogodkom smo se obrnili na ljubljansko policijsko upravo. Kot nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Aleksandra Golec, je bila policija včeraj okoli 21. ure obveščena o grafitih na stavbi ministrstva za kulturo.

"Ugotovljeno je, da je neznani storilec s sprejem porisal fasado zgradbe. Policisti o dogodku trenutno še zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru," nam je še povedala v odzivu.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Posvečal se je dejavnostim, ki niso povezane s kulturo

Vandalizem nad stavbo kulturnega ministrstva se je sicer zgodil po tem, ko je glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko v včerajšnjem zapisu na Facebooku sporočil, da je od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mu sporočajo, da so ga izbrisali iz razvida samozaposlenih, čeprav je imel odločbo z veljavnostjo statusa do 31. julija 2022. 

Kot je zapisal, mu ministrstvo očita, da je v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi. Zlatko je navedbe označil za neresnične. Kot je pojasnil, je letos izdal 11. studijski album Julijan Mak. 

Kot smo poročali že včeraj, naj bi se Čordić zaradi nezadovoljstva z odločbo odpravil tudi na ministrstvo, kjer je na recepciji želel govoriti z uslužbenko, podpisano pod odločbo. Ker mu zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa z uslužbenko ni uspelo govoriti osebno, jo je priklical po telefonu. Nanjo naj bi celo kričal.

s Novice Sladič o Zlatku: Obstajajo razlogi za sum, da je šlo za neupravičeno snemanje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin