Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2015,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme ohladitev toča

Sreda, 8. 7. 2015, 7.53

8 let

Neurja zajela državo, ponekod padala toča (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sever in vzhod države je zvečer zajelo novo neurje z močnejšim vetrom in nalivi, ponekod je ponovno padala toča. Zaradi močnega deževja je poplavilo tudi več cest po državi, najhuje je na Koroškem.

Severni del Slovenije so že sredi dneva zajela prva neurja z močnimi nalivi, ponekod je padala toča, škodo so povzročali tudi udari strele, več je bilo izpadov električne energije. Prehodno se je nato vreme nekoliko umirilo, zvečer pa so nevihte z močnejšimi sunki vetra ponovno zajele predvsem severni in vzhodni del države.

Voda je zalivala kleti, težave tudi zaradi udarov strele Na Koroškem imajo gasilci in druge službe veliko dela. Meteorna voda je zvečer zalivala kleti na območju Prevalj, Dravograda, Vuzenice in Radelj ob Dravi, z Mute poročajo o neurju s točo. V Slovenj Gradcu je strela udarila v drevo, ki ogroža stanovanjsko hišo. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt na Gradišču na območju slovenjgraške občine.

Nevšečnosti tudi v Prekmurju Neurje s točo je zvečer zajelo tudi območje Murske Sobote, kjer je meteorna voda zalivala kleti. Gasilci so zvečer priskočili na pomoč tudi v Zgornji Ščavnici v občini Sveta Ana, kjer so začasno prekrili del strehe na stanovanjski hiši, ki jo je odkril močan veter.

Toča že čez dan klestila v Bovcu in na Bledu Močnejše deževje so že okoli poldneva dočakali v Mariboru, o toči so poročali z območja Bovca in Bleda. V Mariboru so zaradi močnejšega naliva že morali nekajkrat posredovati gasilci. Tako je meteorna voda po opoldanskem nalivu zalila kletne prostore objekta na Lavtarjevi ulici, v Kamnici je ogrožala stanovanje v kletnih prostorih, v Limbušu pa zalila prostore v obratu podjetja Marles.

Zjutraj bodo padavine ponehale Noč bo sprva oblačna in deževna, ob morju bo še grmelo, do jutra pa bodo padavine ponehale. Padlo bo med 20 in 30 litrov dežja na kvadratni meter. Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo.

Da bi se lastniki avtomobilov lažje izognili udarcem toče in nalivom, so se v nekaterih večjih trgovskih centrih odločili tudi čez noč pustiti odprta vrata svojih garažnih hiš. Tako bo mogoče vozila parkirati v mariborskem Europarku in celjskem Citycentru, ljubljanskem Cityparku, pa tudi v Mercatorjevi centrih v Šiški in na Šmartinski v Ljubljani, v Kranju, Mariboru, Novem mestu, Celju in Velenju.

Dan premora, nato spet vroče

Četrtek bo sprva pretežno oblačen, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Podobno bo tudi v soboto, le da bodo temperature še nekoliko višje.

Ne spreglejte