SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: Minister Mramor z dodatki zaslužil 23 tisoč evrov

0

termometer

Minister za finance Dušan Mramor je kot dekan ljubljanske ekonomske fakultete z vsemi dodatki zaslužil 23.310 evrov neto (45 tisoč evrov bruto) in ne 3.754,59 evra, poročajo mediji.

Kot smo poročali že včeraj, je minister Dušan Mramor pripravljen vrniti 3.754,59 evra, in sicer v šestih obrokih, saj mu, kot je dejal včeraj, njegova plača ne dopušča enkratnega vračila. Dejal je, da bo nadomestilo vračal zato, ker je inšpekcija ugotovila, da izplačevanje ni bilo v skladu s pravili, in da bi s tem pomiril razpravo o zadevi. Mramor: pravna služba je izplačevanje dodatkov potrdila Mramor je povedal, da je kot dekan izplačevanje dodatkov za pripravljenost odobril, ker je fakulteta iskala način, kako izplačati dodatno delo zaposlenim. "Pravno in kadrovsko službo sem zaprosil za predlog, kakšno naj bi bilo plačilo, in oni so mi povedali, da je stalna pripravljenost primeren način. Takrat nisem imel nobenega razloga, da bi o tem dvomil," je včeraj dejal minister.

Pravna služba tega sploh ni obravnavala Nekdanja pravnica ekonomske fakultete Andreja Kert je za TV Slovenija povedala, da o izplačilih dodatka za stalno pripravljenost nikoli ni podala pravnega mnenja. Dodala je, da je do izplačevanja teh dodatkov gotovo imela zadržke, saj je to mehanizem, s katerim določeni ljudje prejmejo več od drugih.

Z izplačevanjem dodatkov se ukvarja policija Ali je pri izplačevanju dodatka za stalno pripravljenost prišlo do kaznivega dejanja, zdaj preiskuje Generalna policijska uprava, poročajo na TV Slovenija.

Dopoldne je kriminalistični inšpektor obiskal inšpektorja, ki je nepravilnosti odkril. Ekonomske fakultete kriminalisti še niso obiskali, so pa na fakulteti televiziji povedali, da jih pričakujejo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin