SiolNET. Novice Slovenija
2,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesreče v gorah: pohodnik izgubil zavest in umrl, na Rogli se je poškodoval otrok

2,41

termometer

Nesreča v gorah Tolmin | Gorski reševalci so danes posredovali večkrat. | Foto: PU Nova Gorica
Gorski reševalci so danes posredovali večkrat. Foto: PU Nova Gorica

Na poti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom v občini Ajdovščina je danes dopoldne umrl pohodnik. Potem ko je izgubil zavest, mu namreč prva pomoč ni pomagala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalci so danes posredovali še večkrat, med drugim na območju Brane, potem ko je plezalki na glavo padla skala.

Pohodnik je zavest izgubil nekaj pred 9.30 na cesti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom. Prvo pomoč so mu zagotovili reševalci nujne medicinske pomoči Ajdovščina, gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin - skupina Ajdovščina in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Col, a niso bili uspešni.

Plezalki na čelado padla skala

Ob 10.45 je med plezanjem po pobočju Brane v občini Kamnik plezalki na čelado padla skala in jo poškodovala. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS Brnik. Poškodovano plezalko so oskrbeli in jo s helikopterjem Slovenske vojske (SV) prepeljali v UKC Ljubljana. Nepoškodovanega soplezalca je helikopter prepeljal v dolino.

Na Rogli pri okrepčevalni koči se je danes popoldne poškodoval otrok. S helikopterjem so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Gorski reševalci večkrat posredovali na območju Gorenjske

Na območju slapa Peričnik v občini Kranjska Gora so gorski reševalci GRS Mojstrana pomagali tujemu pohodniku, ki si je nekaj pred 13.30 zvil gleženj in ni mogel sestopiti v dolino. Na kraju so ga oskrbeli, prenesli v dolino in predali reševalcem nujne medicinske pomoči Jesenice.

Tik pred 14. uro je planinec na planini Klek v občini Gorje izgubil zavest. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik. Nezavestnega planinca je helikopter SV prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Prav tako v občini Gorje, in sicer nad planino Lipanca, je nekaj po 14. uri planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS na Brniku. Obolelo osebo so zaradi slabih vremenskih razmer prenesli do mesta, kjer jo je lahko prevzel helikopter SV in jo prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

slovenska policija Novice V petek med sečnjo v gozdu umrl 66-letnik Gorski reševalci Novice Pod Malim vrhom na Jezerskem umrl tuji lovec Slovenska policija prometna nesreča motor Novice V petek zvečer huda nesreča na Škofljici, sopotnik umrl
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin