SiolNET. Novice Slovenija
1,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanjega ljutomerskega župnika spoznali za krivega spolnega nadlegovanja

1,21

termometer

Duhovnik. Cerkev. Davek. |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Okrožno sodišče v Murski Soboti je nekdanjega ljutomerskega župnika Andreja Zrima spoznalo za krivega kaznivega dejanja kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja, višje sodišče v Mariboru pa je sodbo potrdilo, so sporočili iz Škofije Murska Sobota.

Kot so zapisali, so duhovnika Andreja Zrima na prvostopenjskem sodišču za krivega spoznali januarja letos, višje sodišče pa je sodbo, ki je tako postala pravnomočna, potrdilo konec avgusta. Kakšno kazen je dobil Zrim, na škofiji niso navedli, mu pa do izteka kazni, ki mu jo je naložilo sodišče, velja tudi naložena kazen cerkvenega sodišča v Ljubljani, so sporočili.

Po pisanju Dnevnika so sojenje Zrimu na murskosoboškem sodišču začeli septembra lani. Obtožen je bil spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, oziroma spolnega nadlegovanja ministrantk in mladoletnic pri verouku.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je Zrima že aprila 2018 umaknil iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, nato ga je obsodilo še cerkveno sodišče. Kot so decembra 2019 zapisali v oznanilih na spletni strani omenjene župnije, so Zrimu v obsodbi izrekli ukrepe, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno končana ustrezna terapija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin