Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 3. 2012,
18.57

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ukinitev

Četrtek, 29. 3. 2012, 18.57

5 let, 4 mesece

Nekateri uradi pod ministrstva prehajajo s prvim aprilom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Urad za narodnosti, urad za verske skupnosti in urad za enake možnosti bodo na podlagi novele zakona o državni upravi s prvim aprilom prešli pod okrilje pristojnih ministrstev.

Novela omenjenega zakona je začela veljati 20. marca in določa, da pristojno ministrstvo najpozneje do 1. aprila prevzame naloge, javne uslužbence, opremo, prostore, dokumentacijo in pravice proračunske porabe treh uradov, ki bodo odslej del treh ministrstev. Urad za enake možnosti bo prevzelo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, urad za narodnosti ministrstvo za notranje zadeve, urad za verske skupnosti pa ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Dokončna odločitev glede prenosa prostorov bo sprejeta naknadno, po vladni obravnavi predloga celovitih prostorskih rešitev za ministrstva in vladne službe, ki ga bo pripravilo ministrstvo za pravosodje in javno upravo, še piše v vladnem gradivu.

Vlada izdala odločbe o prenehanju položaja direktorjev na teh uradih Zakon o javnih uslužbencih določa, da uradniku preneha položaj, če se ukine organ, ki ga vodi. Tako je vlada danes izdala odločbe, s katerimi Tanja Salecl ne bo več direktorica urada za enake možnosti, Stanko Baluh pa ne bo več direktor oziroma v. d. direktorja urada za narodnosti oziroma urada za verske skupnosti.

"Služba za narodnosti bo še naprej skrbela za zaščito narodnih skupnosti" Državni sekretar na notranjem ministrstvu Robert Marolt je na novinarski konferenci pojasnil, da bo dosedanji urad za narodnosti v okviru ministrstva služba za narodnosti, ki bo strokovna in samostojna ter neposredno podrejena ministru. V tej službi bodo zaposleni vsi sedaj zaposleni na uradu, torej šest javnih uslužbencev, služba pa bo še naprej skrbela za zaščito narodnih skupnosti in opravljala tudi vse druge naloge urada, je pojasnil Marolt.

Dodal je, da bodo posebno občutljivi na vse oblike sovražnega govora, usmerjenega proti narodnim manjšinam. Omenil je tudi proračunska sredstva, namenjena uradu, ki se sedaj prenašajo na službo. Teh sredstev je za 4,9 milijona evrov, večina, 4,65 milijona, pa gre po Maroltovih besedah za transferje.

Ne spreglejte