Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 9.01

8 let

Nekatere reke že presegle opozorilno vrednost, ponekod snežilo (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekatere reke v osrednjem, zahodnem in jugozahodnem delu države so že presegle opozorilno vrednost, vodostaj rek na tem območju pa še narašča, so sporočili z Arsa. Ponekod pa je snežilo.

Tako so v Kranju in Žireh med dežjem opazili prve snežinke, sneg je rahlo pobelil avtomobile, travo.

Od polnoči do 14. ure je sicer na Notranjskem in v Brkinih padlo od 60 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, do večera pa bo padlo še do okoli 20 litrov.

Reka Vipava je pričela poplavljati ob strugi, gladina pa še narašča Reka Vipava je pričela poplavljati ob strugi, gladina pa še narašča. Kot opozarjajo na Arsu, bo v prihodnjih urah poplavljala vzdolž struge predvidoma na območjih pogostih poplav. Tudi reka Pivka v srednjem in spodnjem toku še narašča in poplavlja. Pretok reke Reke se medtem umirja, vendar na izpostavljenih mestih še poplavlja v srednjem in spodnjem toku.

Ljubljanica pa poplavlja na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav, njen pretok je ustaljen.

Še vedno naraščajo tudi reke na območju Idrijsko Cerkljanskega hribovja, Škofjeloškega hribovja in Polhograjskih Dolomitov ter na širšem ljubljanskem območju. Zvečer so na teh območjih še možna razlivanja ob strugah. Poljanska Sora bo v prihodnjih urah dosegla opozorilni pretok, možna pa so tudi razlivanja ob strugi. Zvečer in ponoči lahko v manjšem obsegu poplavi reka Sava v Zasavju, so še zapisali na Arsu.

Najtoplejše izmerjeno decembrsko jutro v zgodovini meritev Temperatura zraka na Obali je bila danes zjutraj med 17 in 18 stopinjami Celzija. To je najtoplejše izmerjeno decembrsko jutro v zgodovini meritev, navajajo na Arso.

Od četrte ure zjutraj se je sicer nad Brkini razdivjalo neurje z močnimi padavinami. Zaradi tega so močno narasli hudourniki, ki so poplavljali stanovanjske hiše in gospodarska poslopja, dva manjša plazova sta zaprla cesti Ilirska Bistrica-Podgrad in lokalno cesto po dolini potoka Postrva proti Brcam.

Ne spreglejte