Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
14.31

Osveženo pred

2 uri, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,74
Brežice vzgoja policija pametni telefon

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 14.31

2 uri, 46 minut

Najstnica v Brežicah proti staršem naščuvala policijo, ker so ji vzeli telefon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,74
Pametni telefon, punca, dekle | Policisti so dekletu pojasnili, da odvzem pametnega telefona s strani staršev ni kaznivo dejanje.  | Foto Shutterstock

Policisti so dekletu pojasnili, da odvzem pametnega telefona s strani staršev ni kaznivo dejanje.

Foto: Shutterstock

Mladoletna Poljakinja je v ponedeljek policistom v Brežicah prijavila, da jo starša maltretirata, sta do nje psihično nasilna in sta ji vzela telefon. Policisti so ugotovili, da je prišlo do vzgojnega spora med starši in 14-letnico, zato so ji pojasnili, da je ena od vlog staršev tudi vzgoja in da ne gre za kaznivo dejanje ali prekršek.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je 14-letnica trdila, da je bila zaradi odvzema telefon pod hudim stresom in prestrašena.

Policisti so opravili razgovor najprej z njo, potem pa še s starši. Ugotovili so, da je prišlo do spora zaradi prekomerne uporabe mobilnega telefona. Starši so ji odvzeli telefon, kar jo je tako razburilo, da je poklicala policijo. Štirinajstletnici so policisti pojasnili, da je ena od vlog staršev tudi vzgoja in da v tem primeru ne gre za kaznivo dejanje ali prekršek.

Ne spreglejte