SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki koprskega stanovanjskega sklada za razrešitev Malenića

0,24

termometer

Goran malenić
Nadzorni svet koprskega javnega stanovanjskega sklada je sklenil, da predlagajo razrešitev direktorja Gorana Malenića. Foto: YouTube

Nadzorni svet koprskega javnega stanovanjskega sklada je danes sklenil, da predlagajo razrešitev direktorja Gorana Malenića, je po današnji seji povedala predsednica nadzornega sveta Mojca Hilj Trivič. Sklep bodo posredovali v potrditev občinskima svetoma obeh občin ustanoviteljic, Kopra in Ankarana.

Kot je pojasnila prva nadzornica stanovanjskega sklada Mojca Hilj Trivič, so se za predlog o razrešitvi odločili zaradi ugotovitev o nepravilnostih, nesmotrnem ravnanju v zvezi s financami sklada, nespoštovanju sklepov nadzornega sveta. O podrobnostih bo Hilj-Trivičeva sicer spregovorila po tistem, ko bosta občinska sveta prejela gradivo in se do njega opredelila.

Aleš Bržan Novice Bržan razrešil svetovalca Šuca, Malenić za zdaj ostaja na položaju #video

Malenić na današnji seji ni bil prisoten, uradno je na bolniškem dopustu

Goran Malenić na današnji seji ni bil prisoten, o čemer je nadzornikom poslal dopis, ni pa podal nobenega zagovora oziroma odgovora na očitke na njegov račun. Dejstvo, da je Malenić uradno na bolniškem dopustu, po zagotovilih odvetnika ne bo vplival na postopek razrešitve, je navedla Hilj-Trivičeva.

"Gospod Malenić je dobil možnost opredeliti se do tistega, kar mu očitajo. Glede na to, da je bil v obdobju bolniškega staleža tudi na skladu, da se je odzival na vabila nekaterih novinarjev, menimo, da je bil operativno sposoben in zato po besedah in sklepih pravnikov in odvetnikov to ni bilo nekaj, s čimer bi lahko zadržali našo odločitev," je dodala Hilj-Trivičeva.

Goran malenić Novice Direktorja bi lahko razrešili zaradi alkoholiziranosti, le zakone je treba brati #video

Nadzorni svet predlaga predčasno razrešitev direktorja

Nadzorni svet sicer predlaga predčasno razrešitev, je pojasnila predsednica nadzornega sveta. O tem, ali mu pripada odpravnina, pa bodo po njenih besedah odločali pravniki in ustrezne službe. V primeru sporazumne razrešitve Malenićeva pogodba o zaposlitvi sicer predvideva odpravnino, v primeru, kot se odvija zdaj, pa ne.

V primeru potrditve Malenićeve razrešitve bo Hilj-Trivičeva začasno prevzela tudi funkcijo vršilke dolžnosti direktorice sklada, in sicer za obdobje treh mesecev. Takoj po praznikih bodo začeli razpis za novega direktorja, je še dodala prva nadzornica sklada.

Pijanka Novice Direktor koprskega stanovanjskega sklada s steklenico v roki pleše na mizi #video

Malenić opit za volan

Seje se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan. "Prav je, da sem kot predstavnik soustanovitelja javnega stanovanjskega sklada prisoten in sledim tej zadevi, ker bi rad, da se čim prej razvozlajo stvari in čim prej začnemo graditi stanovanja za mlade in neprofitna stanovanja, ki si jih Koper tudi v resnici zasluži," je župan pojasnil razloge za svojo prisotnost. Predlog o razrešitvi Malenića bo občinski svet predvidoma obravnaval na naslednji seji, ki bo predvidoma 19. decembra, je še navedel Bržan.

Sredi novembra je okoli direktorja koprskega stanovanjskega sklada izbruhnila afera po tistem, ko so ga policisti na cesti ustavili opitega. Kljub pozivom župana in nadzornikov Malenić ni odstopil s položaja, vse od takrat pa je uradno na bolniškem dopustu. Nadzorniki so sicer že dalj časa nezadovoljni z njegovim vodenjem in poslovanjem sklada.

alkotest Novice Direktor koprskega stanovanjskega sklada napihal in ostal brez izpita

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin