SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorni svet 2TDK podal pozitivno mnenje k investicijskemu programu projekta drugi tir

0,09

termometer

drugi tir |  | Foto: STA
Foto: STA

Nadzorni svet družbe 2TDK je na današnji redni seji podal pozitivno mnenje k investicijskemu programu projekta drugi tir železniške proge Divača-Koper. Investicijski program bodo zdaj obravnavali še projektno-finančni svet, projektni svet za civilni nadzor nad projektom drugi tir in vlada kot skupščina, so sporočili iz družbe 2TDK.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je 316 strani obsežen investicijski program minuli teden predstavila koaliciji, kjer so bili po odzivih z dokumentom zadovoljni. Takrat je Bratuškova v izjavi za medije pojasnila, da ne vidi zadržkov, da ga vlada ne bi potrdila, še prej mu morata zeleno luč prižgati nadzorni svet 2TDK in projektno-finančni svet za nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir.

Ko bo vlada potrdila investicijski program, ga bo Bratuškova tudi predstavila javnosti, saj meni, da je bilo skrivanja ali zakrivanja podatkov, povezanih s tem projektom dovolj. Program zaenkrat ne predvideva sodelovanja Madžarske, njen vložek v višini 200 milijonov evrov pa bi po besedah infrastrukturne ministrice zagotovili iz državnega proračuna.

Po sprejetju investicijskega programa bo lahko Kolektor začel gradnjo cest za dostop ob predvideni trasi drugega tira, z njem pa bodo lahko sprožili tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.

Alenka Bratušek Novice Drugi tir prihodnji teden na vladi: Zmoremo brez Madžarov #video Dušan Zorko Posel danes Kako si je koalicija razdelila največji projekt tega mandata

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin