Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2021,
6.54

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Koronavirus učenci dijaki šola počitnice

Ponedeljek, 22. 2. 2021, 6.54

3 leta, 2 meseca

Na vzhodu države v šole vsi učenci, na zahodu zimske počitnice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo se danes v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol z vzhoda države. Medtem so se za njihove vrstnike z zahoda države začele enotedenske zimske počitnice. Ob toplem vremenu in rahljanju ukrepov se bodo številni lahko odpravili tudi na smučišča.

sneg sonce
Novice Vreme: prihaja velika otoplitev, živo srebro nad 20 stopinj Celzija #video

Danes se po več kot štirih mesecih šolanja na daljavo spet vračajo k pouku v šoli vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol z vzhoda države. Zanje veljajo enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, ki se že izobražujejo v šoli. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, v katerih bodo tudi malicali. Za organizacijo kosila morajo šole poskrbeti tako, da bo čim manj mešanja med učenci, poroča STA.

Podaljšano bivanje za učence prvega triletja bo organizirano v matičnem razredu, medtem ko bodo starše četrtošolcev in petošolcev pozvali, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov. Učencem ni treba nositi zaščitnih mask v razredu, so pa obvezne zunaj razreda. V srednje šole se bodo vrnili dijaki zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Šolski prostori in delavnice se odpirajo tudi za praktični pouk srednješolcev.

Zimske počitnice za učence in dijake iz zahodne Slovenije

Pred današnjo vrnitvijo učencev in nekaterih dijakov v šole vzhodne polovice Slovenije morajo vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju opraviti test na novi koronavirus. Za en teden bodo zaradi zimskih počitnic na šolo lahko pozabili učenci in dijaki osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, primorsko-notranjske, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Ne spreglejte