SiolNET. Novice Slovenija
0,93

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na račun države naročil pisarniški stol iz ZDA za 700 evrov

0,93

termometer

Aktovka
Foto: STA

Na službi vlade za razvoj in kohezijsko politiko naj bi po poročanju POP TV neupravičeno zapravljali davkoplačevalski denar. Nekateri zaposleni naj bi z njim opravljali zasebne nakupe ter si s službenimi avtomobili privoščili potovanja v tujino, je za televizijo razkril eden izmed zaposlenih, ki pa je želel ostati anonimen.

Med drugim naj bi se z davkoplačevalskim denarjem okoristil tudi vodja kabineta nekdanje ministrice Alenke Smerkolj, Igor Lakota, ki je po navedbah vira s službeno kartico iz ZDA naročil pisarniški stol v vrednosti 700 evrov. Ta je bil nato dostavljen v Avstrijo, kjer pa ga je Lakota prevzel s službenim avtomobilom. Poleg tega naj bi si med drugim izplačal tudi vikend teambuilding v vrednosti tisoč evrov.

Lakota je potrdil, da je iz ZDA naročil "poseben" pisarniški stol, ki pa je po njegovih navedbah stal "le" 379 evrov. Glede teambuildingov pa je pojasnil, da so bili ti namenjeni vsem zaposlenim.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • niagara1 / 20.12.2018. ob 23:32 +1 0

  novinarji dajte ze enkrat porocati ,kar je vazno.na stolu saj sedi ,raziskujte miljone,ce ne miljarde ,ki so iz ginili,last vseh ljudi slovenije, kje se nahajajo in kdo jih ima.

  +1 0
 • slemenjak / 20.12.2018. ob 20:55 0 0

  Večji problem je, če bo država ob kohezijske miljone, za katere naj bi bilo krivo neefektivno ministrstvo. Za to je treba odgovarjat, ne pa za stol.

  0 0
 • ČAKAL / 21.12.2018. ob 07:28 0 0

  Tem vladnim parazitom je treba pobrati kar so porabili na naš račun, ker stol in vikend plačam sam Šarec mora takoj ukrepati pa tudi bivšo ministrico Alenko Smerkolj poklicati na odgovornost in ji mesečno trgati kar je porabila na potovanjih, ki so bili bolj izleti ,če se to uredi bomo verjeli da živimo v demokratični državi

  0 0
delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin