Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2023,
7.38

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

zastoj zastoj Slovenija ceste ceste promet promet

Sobota, 24. 6. 2023, 7.38

10 mesecev, 1 teden

Zastoji že skoraj na vseh avtocestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Promet | S seboj na pot vedno vzemite zadostno količino vode.  | Foto K. M.

S seboj na pot vedno vzemite zadostno količino vode.

Foto: K. M.

Na prvi počitniški konec tedna na nekaterih cestah po državi že od jutra nastajajo zastoji. Na štajerski avtocesti je gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja, na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, na gorenjski avtocesti od Jesenic proti Bledu, kolone pa so tudi na nekaterih odsekih ljubljanske obvoznice.

Do zastojev prihaja na ljubljanski obvoznici na odsekih Brdo-Kozarje, Tomačevo-Bežigrad in Nove Jarše-Zadobrova, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na štajerski avtocesti je zaradi delovne zapore gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja, zamuda znaša od ene do dve uri. Gneča nastaja tudi na vzporedni regionalni cesti med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru, na mariborski vzhodni obvoznici pred Dragučovo proti Šentilju, in na cesti Zgornja Kungota-Gradiška.

Na gorenjski avtocesti je zaprt levi vozni pas v delovni zapori med Podtaborom in Jesenicami proti Avstriji. Zamuda pri vožnji po avtocesti od Jesenic proti Bledu znaša 15 minut. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre.

Gneča je na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, zamuda znaša 10 minut. Zastoji so tudi na na cesti Dragonja-Šmarje-Koper v obe smeri ter na cestah Izola-Jagodje in Lucija-Strunjan.

Zjutraj je na štajerski avtocesti gneča nastajala tudi zaradi prometne nesreče, zaradi katere je bil v predoru Jasovnik proti Celju zaprt prehitevalni pas.

Tukaj lahko spremljate trenutno stanje na cestah:

Kot opozarjajo na prometnoinformacijskem centru, je danes pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški, zaradi delovne zapore pa so zastoji pričakovani tudi na območju razcepa Dragučova na štajerski avtocesti.

Na Policijski upravi Kranj so ob napovedanem gostem prometu ta konec tedna predvsem opozorili na možnost zastojev na gorenjski avtocesti in na cestah proti turistično-izletniškim krajem in v njih.

Danes je sicer v veljavo stopila tudi omejitev prometa tovornih vozil tudi ob sobotah.

Nasveti, ki jih je dobro upoštevati, preden se odpravite na pot 

Ob tem so vnovič spomnili na nasvete za vse udeležence v prometu. Pomembno je, da vozniki zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, da vozijo strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela. Prav tako naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa in upoštevajo, da zaradi mogočih zastojev ali stoječe kolone obstaja nevarnost naleta.

S seboj na pot naj udeleženci prometa vedno vzamejo zadostno količino tekočine, mobilni telefon naj ostane v mirovanju, vozniki naj vozijo trezni. Prav tako policisti vnovič opozarjajo, da naj potniki v vozilu v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti. Obračanje vozil in vožnja v obratni smeri sta prepovedana, vozniki pa naj poskrbijo za vzpostavitev reševalnega pasu na avtocesti.

Za vse udeležence v prometu je pomembno, da upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov in podobno, ažurne informacije o stanju v prometu pa lahko spremljajo na spletnem naslovu Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Ne spreglejte