SiolNET. Novice Slovenija
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na protestu se je zbralo okoli 1.500 ljudi, potekal je mirno

1,45

termometer

Protesti v Ljubljani
Fotografija je z enega od prejšnjih protestov. Foto: Ana Kovač

V petek je že 16. teden zapored potekal protest proti vladi. Po oceni policije se je zbralo 1.500 protestnikov, dogodek pa je potekal mirno.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v petek na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Shod se je okoli 19. ure začel na Prešernovem trgu, kjer se je zbralo okoli 1500 protestnikov, ki so odšli po ulicah centra Ljubljane do Vilharjeve ulice, kjer se je nato shod tudi zaključil, so zapisali policisti. Na Trgu republike se je zbralo okoli 50 protestnikov.

Kot so še sporočili, so policisti opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. "Dogodek je potekal mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti," so še sporočili policisti, ki so pri varovanju shoda ugotovili kršitev Zakona o javnih zbiranjih in kršitev 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ter izvedli deset postopkov ugotavljanja identitete.

Kot so še sporočili, se nadaljuje zbiranje obvestil glede omenjenih dogodkov, policisti pa bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu zakonodajo.

11. protest 10. 7. 2020 Novice V ospredju protestov v Ljubljani oskrba okuženih starostnikov, v Izoli nasprotovanje korupciji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin